Glennis Grace krijgt tv-sneer: ‘Kun je ook wat anders dan Whitney?’

Glennis Grace zorgt voor enige vermoeidheid bij Bart Ettekoven. De Shownieuws-deskundige vraagt zich af of ze ook wat anders kan dan alleen haar Whitney Houston-trucje…

Bart Ettekoven en Glennis Grace © SBS

Het is een behoorlijk gewaagde stap van Glennis Grace: ze gaat proberen om het AFAS Live uit te verkopen met het imiteren van Whitney Houston. De kaartverkoop begint dinsdag en dan zal blijken hoe goed ze nog ligt in het land. Ronald Molendijk, haar mediabondgenoot, heeft er in elk geval een rotsvast vertrouwen in.

Fenomeen Grace

Ronald zegt bij Shownieuws dat die Whitney-imitatie van Glennis echt een aanrader is. “Ik heb die show twee keer gezien en die keren dat ik er was, waren er ook een paar Amerikanen die bezig waren om de show naar Amerika te halen. Zij hadden echt zoiets van: weten jullie wel hoe goed die dame is?”

Hij vervolgt: “Ik raad eigenlijk alle azijnzeikers van de afgelopen jaren op het fenomeen Glennis Grace aan om gewoon eens een kaartje te kopen en daar eens onbevooroordeeld te luisteren naar hoe goed zij kan zingen. Daar gaat het uiteindelijk toch om?”

Altijd weer Whitney

Bart begrijpt het punt niet zo dat Ronald wil maken. “Daar wordt ook nooit aan getwijfeld. Iedereen roept altijd: ‘Ja, die vrouw heeft een fantastische stem.’ Ik vind het alleen jammer dat ze weinig eigen hits heeft. Ze valt elke keer toch weer terug op dat Whitney-repertoire, wat natuurlijk haar goed recht is en waar ze supersuccesvol en goed mee is, maar…”

Dyantha Brooks, die bevriend is met Glennis, onderbreekt hem: “Ja maar het is ook niet makkelijk volgens mij om als Nederlandse artiest om Nederlandse liedjes uit te brengen.”

Niet makkelijk

Het is volgens Ronald verschrikkelijk zwaar om als Nederlandse artiest een hit te scoren. “Een jaar geleden kwamen er 30.000 liedjes per dag bij en nu zitten we op het dubbele bijna. Dan kun je wel Glennis Grace heten, maar uiteindelijk is Nederland maar een heel kleine markt en je hebt maar te concurreren tegen heel veel andere zangeressen.”

Wat een onzin, aldus Bart. “Er zijn genoeg Nederlandse artiesten die wél hit na hit scoren. Er zijn er heel veel. Suzan & Freek, Nielson…”

‘Ook acteren!’

Nou ja, misschien moet Glennis dan ook maar doorpakken en gewoon de hoofdrol in de Whitney Houston-musical The Bodyguard pakken, aldus Bart. “Waarom heeft zij eigenlijk nooit die rol gespeeld?”

Showkenner Eline de Ruig gniffelt daarop vals: “Omdat je ook moet acteren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Krijgt Glennis Grace de AFAS Live vol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen