Humberto Tan gemold door besnorde concurrent: ‘Hypocriete L*L!’

Humberto Tan heeft een roerig dagje achter de rug: Jan en alleman is over hem heen gevallen vanwege zijn interview met het slachtoffer van Bilal Wahib. Wat vindt De Snor ervan?

Humberto Tan © RTL

Als er iemand níet bekendstaat als sensatiejournalist, dan is het Humberto Tan wel. De presentator krijgt immers al jaren het verwijt dat hij de écht hete hangijzers altijd uit de weg gaat bij zijn interviewgasten. Maar nu hij het inmiddels 15-jarige slachtoffer van Bilal Wahib in zijn show heeft gehad, verwijt iedereen hem een soort ranzige scoringsdrift.

Hypocriete l*l

Zijn besnorde concurrent Johan Derksen gaat al helemaal ver en stelt dat Humberto schuldig is aan grensoverschrijdend gedrag. “Die jongen is eerst overgehaald door een gek om z’n l*l te laten zien en die is nu weer overgehaald om daar te gaan zitten en nu kan hij weer een half jaar niet naar buiten. Er is echt misbruik van dat jochie gemaakt.”

Volgens Humberto is het gesprek op een integere manier voorbereid, maar dat wantrouwt Johan. Hij vervolgt in Vandaag Inside: “Humberto is een hypocriete l*l, man. Die gaat daar zitten en ‘alle begrip’ en ‘oh, wat erg’ enzo.”

Kijkertjes trekken

Humberto is op een meedogenloze manier uit op hoge kijkcijfers, stelt Johan. “Het interesseert hem geen reet. Hij wil alleen maar kijkertjes trekken, joh. Het is echt verschrikkelijk die man. Dat jochie is gewoon misbruikt. Dat is grensoverschrijdend gedrag. (…) Wanneer Humberto het moment daar vindt, dan moet die jongen opdraven enzo?”

Tafelgast Wierd Duk, journalist van De Telegraaf: “Ik hou er ook niet van, hoor. Echt niet.”

René van der Gijp: “Het was heel ongemakkelijk. Ik heb zitten kijken, vijf minuutjes. Hij zat te blazen en te doen. Het was zo ongemakkelijk.”

Heel vervelend

Johan vond het lastig om naar die jonge jongen te kijken. “Het was heel vervelend om het uit te moeten zien.”

René: “Dus ik heb het ook niet uitgekeken.”

Johan: “Je moet ook wel eens mensen tegen zichzelf in bescherming nemen.”

Wierd: “Met die volwassenen er ook zo omheen, weet je wel.”

Ben van de Burg: “Ja, die jongen moet je gewoon van de buis af halen.”

‘Dit is misbruik’

Wierd vindt de twee coaches die met die 15-jarige knul aan tafel zaten onverantwoordelijk. “Als coach zeg je toch tegen die jongen: daar moet je nooit aan begonnen natuurlijk.”

Ben: “Natuurlijk, dit slaat echt nergens op.”

Wierd: “Het is gewoon misbruik hoor, vind ik.”

Wierd: “Het is een heel belangrijk verhaal. Dat vind ik het erge eraan, want er wordt voor de sensatie gekozen. Dit gaat om kijkcijfers, sensatie, weet je wel.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen