Wilfred Genee tegen belastinggeld voor Khalid Kasem: ‘Heel gek’

Wilfred Genee vindt het niet kunnen dat Khalid Kasem van het NPO-belastinggeld mag leren presenteren. “Dat is toch best gek? En dan ook nog eens op een heel belangrijk tijdstip.”

Khalid Kasem en Wilfred Genee © SBS 6

Het is de meest ambitieuze talkshowhost van het land: Khalid Kasem. De voormalig strafpleiter staat op het punt om te worden verdreven door Eva Jinek en daarom maakt een tomeloze ambitie zich van hem meester. Maar daar lijkt hij zich wel een beetje in te verliezen: de manier waarop hij Pieter Omtzigt interviewde is heel onbeschoft, vinden critici.

Wilfred meedogenloos

Wilfred Genee begrijpt er niets van dat de NPO belastinggeld spendeert aan een nieuwkomer als Khalid, die live op televisie het presentatievak mag leren. “Je geeft iemand op basis van belastinggeld de mogelijkheid om op tv te leren presenteren. Dat is toch best gek? Op een heel belangrijk tijdstip”, sneert hij in Vandaag Inside.

Oei, dat zal Khalid, die vorige maand nog te gast was in VI, niet leuk vinden. Toch meent Wilfred het serieus: hij vindt zeven uur op NPO 1 geen tijdstip voor een nieuwkomer. “Dan moet er iemand zitten die een beetje ervaring heeft. Als je heel slecht bent en je wordt iets beter… Maar ondertussen zit je wel op prime time te presenteren.”

Wierd schrikt ervan

Tafelgast Wierd Duk schrikt van de felheid van Wilfred. “Geef je nou je mening over Khalid dan?”

Wilfred: “Nee, dat heb ik wel eens eerder gezegd. Ik vind dat heel vreemd. Ik vind dat heel vreemd.”

Wierd: “Ik ben het helemaal met je eens.”

Johan Derksen sluit zich aan bij Wilfred. “Wat jij zegt klopt, want live-tv is geen opleidingscursus. Wanneer je live op tv komt moet je dat kunstje beheersen.”

Van goede huize

Wilfred vindt dat Khalid teleurstelt. “Zeker op dat tijdstip en zeker als je naam in de titel staat. Dan moet je wel van goede huize komen.”

En dat komt Khalid niet, vindt ook Evert Santegoeds. De hoofdredacteur van Privé sneert in zijn dagelijkse podcast Strikt Privé: “Khalid viel met Omtzigt volledig door de mand. Dat kon hij totaal niet aan. Het hielp ook niet dat Olcay Gulsen er als kip zonder kop naast zat en van toeten noch blazen wist.”

‘Zó vooringenomen’

Khalid heeft door dat interview met Omtzigt credibility verloren, vindt Evert. “Ik denk dat Omtzigt overal beter zijn programma had kunnen presenteren dan bij Khalid & Sophie en dat we wat het programma betreft in één klap weer terug bij af zijn.”

Hij besluit: “Ik denk dat Omtzigt overal beter zijn programma had kunnen presenteren dan bij Khalid & Sophie en dat we wat het programma betreft in één klap weer terug bij af zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het ook zonde dat er belastinggeld naar Khalid Kasem gaat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen