Angela de Jong straft Humberto: ‘Die jongen is duidelijk een wrak’

Angela de Jong vindt het zeer twijfelachtig dat Humberto Tan gisteren het inmiddels 15-jarige slachtoffer van Bilal Wahib in zijn talkshow had zitten. “Die jongen is duidelijk een wrak.”

Angela de Jong en Humberto Tan © RTL

Het interview van Humberto Tan met de 15-jarige Leonardo, die tweeënhalf jaar geleden het slachtoffer was van een walgelijke grap van Bilal Wahib waarbij hij zijn broek omlaag deed, wekt gemengde gevoelens op. Veel mensen vinden het weliswaar knap dat hij zijn verhaal doet, maar veel anderen vragen zich af of hem dit überhaupt wel helpt.

‘Hij is een wrak’

Angela de Jong, opiniediva van het AD, is eveneens zéér kritisch. Er is volgens haar een reden dat Leonardo nog nooit is aangeschoven in een talkshow, schrijft ze in de krant. “Die jongen is een wrak. Gaat gebukt onder schaamte wat hij zijn ouders heeft aangedaan, is zijn beste vriend kwijt, wordt gepest, had suïcidale gedachten.”

Het raakt Angela heel erg hoe Leonardo erbij zat. “Op van de zenuwen, trillend, blazend, op de rand van tranen, zoekend naar woorden, af en toe pauzerend om zichzelf te herpakken en een slok water te nemen.”

Enorme wallen

Leonardo had bovendien flinke wallen onder zijn ogen en Angela denkt dat dat komt omdat hij al ‘nachten niet had geslapen vanwege dit interview’. Toch wilde hij het graag doen om andere kinderen te waarschuwen. “Maar ik vroeg me wel af wie hem en zijn ouders die onzin had wijsgemaakt.”

Het helpt helemaal niet om alles op te rakelen, denkt zij. En het feit dat hij daar zat met ’twee zogenaamde coaches’ vindt Angela nog dubieuzer. “Die mannen zagen gewoon een goed pr-momentje voor hun cursussen, vrees ik.”

Erin getrapt

Angela vindt dat die jongen is gebruikt en dat Humberto hem nooit had moeten laten plaatsnemen aan zijn talkshowtafel. “Die arme Leonardo is na 2,5 jaar opnieuw ergens ingetrapt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Humberto Tan dit interview had moeten afslaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen