Anouk verrast: ‘Waarom Ali B niet en Matthijs van Nieuwkerk wel?’

Anouk zorgt met de keuze voor Matthijs van Nieuwkerk voor haar albumpresentatie voor verbazing bij Jordi Versteegden. “Ze nam afscheid van Ali, maar gaat nu met Matthijs in zee!”

Ali B, Matthijs van Nieuwkerk en Anouk © RTL

Het ene grensoverschrijdende gedrag is het andere niet: in het ene geval gaat het over verkrachting, in het andere geval over een boze blik op de werkvloer. Toch lijkt alles soms wel op één grote hoop te worden gegooid, maar is dat wel terecht? Anouk vindt van niet en spreekt haar steun uit aan Matthijs van Nieuwkerk.

Lintenknipper

Matthijs zal na de boekpresentatie van Özcan Akyol binnenkort ook acte de présence maken op de albumpresentatie van Anouk. Hij lijkt zich daarmee te ontpoppen tot een soort veredelde lintjesknipper, stelt Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds. “Maar dat moet hij lekker zelf weten”, geeft hij aan in de podcast Strikt Privé.

Het zal hem in elk geval goed doen, denkt Evert. “Hij komt weer onder de mensen en dat is voor hem wel belangrijk, want dat durfde hij heel lang niet en verder denk ik niet dat je de koninklijke lintenknipper moet worden die overal maar oproepbaar is om albums, boeken en weet ik veel wat uit te reiken. Maar als hij daar plezier in heeft, moet hij dat doen.”

Soort therapie

Kennelijk hoort dit bij Matthijs’ stapjes naar een grote comeback. “Het is denk ik voor hem een beetje therapie om weer onder de mensen te komen en te zien dat hij nog wel steeds geliefd is. Daar kan verder iedereen wat van vinden, maar als hij Eus of Anouk een hart onder de riem wil steken, wie zijn wij dan om er wat van te zeggen?”

Jordi Versteegden, showkenner van De Telegraaf, geeft daarop aan gemengde gevoelens te hebben. “Ik dacht er gisteren wel even aan dat Anouk zich destijds bij The Voice er heel erg tegen af gezet heeft. Dat ze ook afscheid nam van vrienden zoals Ali B enzo, vanwege dat grensoverschrijdende gedrag.”

Ali niet, Matthijs wel

Ali, die beschuldigd wordt van verkrachting, is door Anouk gedumpt. “Maar hier bij De Wereld Draait Door is het onderzoek nog niet klaar en gaat ze wel in zee met Matthijs van Nieuwkerk. Dat vind ik wel opvallend”, zegt Jordi.

Evert vindt daar wel een verschil in zitten. “Misschien vindt zij dat interview in NRC voldoende wat hij gegeven heeft en denkt ze: dat is de andere kant van het verhaal. Vergeet niet dat Matthijs al behoorlijk gestraft is.”

Verkrachting

Matthijs heeft natuurlijk niemand verkracht, verduidelijkt Evert. “Het gaat niet over verkrachting, het gaat niet over dingen die anderen worden verweten, maar over grensoverschrijdend gedrag in de sfeer van een programma maken.”

Hij besluit: “Daar kun je je na een jaar misschien ook wel overheen zetten, vooral als je er zelf niet het slachtoffer van bent geweest en reken maar dat Anouk dat niet was.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de vergelijking tussen Ali B en Matthijs van Nieuwkerk mank gaat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen