Patty Brard kotst op transfobe Anouk: ‘Blokkeer mij nu ook maar!’

Patty Brard vindt het buitengewoon jammer dat Anouk zich zonder enige reden zo transfoob heeft uitgelaten. “Het lijkt wel of ze in een midlifecrisis zit. Ja, blokkeer mij nu dan ook maar!”

Anouk en Patty Brard © RTL, SBS

Anouk is niet langer een zangeres die door iedereen bewonderd wordt. Ze heeft zich zonder enige aanleiding heel erg naar uitgelaten over transseksuele mensen en heeft daar geen spijt van. Aan de desk van Shownieuws heeft alleen BN’er-fotograaf William Rutten een positief woord voor haar over; hij vindt het ‘stoer’ dat ze bij haar transfobe standpunt blijft.

‘Het is zó’n onzin!’

Collega Patty Brard vindt dat nonsens. “Ik vind wel dat je er gewoon rekening mee moet houden dat je ook wel eens dingen kunt zeggen waarvan je later denkt: hmm… Ik vind het zó’n onzin.”

Als Bart Ettekoven aangeeft dat veel mensen zo transfoob denken als Anouk, zegt Patty: “Maar Bart, heel eventjes, als jullie of als wij dit allemaal maar normaal gaan vinden dat dit soort dingen geuit worden, dan wint die groep toch nooit? Mijn DM is echt vólgestroomd met mensen die vroegen: ‘Kun je jezelf hierover uitspreken?’”

Not done

Patty begrijpt het wel dat Anouk zoveel dirt over zich heen krijgt. Van Nobody’s Wife naar Nobody’s Terf. “Ik vind het ook echt not done. Ik hou van Anouk en ik zal nu ook waarschijnlijk geblokkeerd worden op Instagram, want dat heeft ze met meerdere mensen gedaan die er vandaag op gereageerd hebben.”

Bart: “Ik vind het ook not done, maar ik zeg: er is een hele grote groep mensen die er net zo over denkt als Anouk.”

Patty: “En daarom moet je dit soort dingen niet doen!”

Iets minder shine

Muziekkenner Ronald Molendijk heeft nu toch wat minder respect voor Anouk. “Er gaat toch een soort shine van af, van zo’n artiest. Dat je denkt: Jezus, Anouk, de zangeres Anouk, de schrijfster Anouk, is bizar goed en dan heb ik zoiets van: why?”

Patty: “Dat vind ik dus ook. Ze moet eigenlijk júist voor minderheden staan.”

Ronald: “Je strijdt eigenlijk nergens voor. Het is gewoon een soort belediging. Wat is het punt?”

Midlifecrisis

Wat is er volgens Patty aan de hand met Anouk? “Je bent een moeder en je bent 48. Ik vind het een beetje een midlifecrisisgevoel geven, van: o, ik ben nog ongesteld. Omdat je niet weet wat je ermee moet, ga je het zelf invullen en blijkt het dus gewoon onnodig. En inderdaad: blokkeer mij!”

Ze besluit: “Als je dan Tanja Jess hoort als moeder, die het zó lief verwoordt en met zoveel respect verwoordt… Dat had ik eigenlijk Anouk toegedicht. Ik vond haar altijd zo’n toffe, eerlijke vrouw en dit is echt voor de eerste keer dat ik denk: wow, vrouw, hier had ik een excuusje aan verbonden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het dom dat Anouk zich transfoob uitlaat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen