Thijs Römer aan de slag voor Omroep MAX? ‘Ik ben echt keihard’

De carrière van Thijs Römer lijkt voorbij. Nou ja, als Jan Slagter hem niet wil dan. Hij wordt wel gezien als de man die in de bres springt voor alle zich misdragende BN’ers. “Nee, ik ben echt keihard.”

Jan Slagter en Thijs Römer © SBS, NPO

De continue neiging om het op te nemen voor BN’ers met wangedrag begint tegen Jan Slagter te werken. Er werd gisteren een wel héél felle grap over gemaakt in de tv-show van Paul de Leeuw. Daar zei een imitatie-Jan over misdragingen bij een minderjarige: “Ik zeg altijd: bij Omroep MAX is 50 het nieuwe 30. Nou, dan kan 15 ook gerust het nieuwe 21 zijn.”

‘Ik verwerp het’

Zit er een kern van waarheid in deze grap? Is Thijs Römer, veroordeeld voor zedenfeiten bij minderjarige meisjes, nog wel welkom bij Omroep MAX? De Weekend vraagt het de omroepbaas op de man af. Maar: “Wat met Thijs Römer is gebeurd, is heel erg. Dat verwerp ik sterk, ik vind het heel erg wat hij heeft gedaan.”

Hij heeft met Thijs dus géén mededogen: “Ik snap best dat mensen zeggen: ‘We willen die fragmenten met hem eruit halen.’ Wij hebben volgens mij geen fragmenten met Thijs, dus ik weet niet wat ik zou doen. Ik vind het best wel een dilemma. Stel, je hebt een heel goede film waar hij inzit, moet je hem er dan uit knippen?”

Keiharde Jan

Jan weet wél dat Thijs niet welkom is bij MAX. “Ik vind dat wat hij heeft gedaan verwerpelijk en schandelijk is. Ik ben er erg voor dat mensen een tweede kans verdienen, maar als het om dit soort zaken gaat, ben ik keihard. Bij mij zou hij dan ook geen tweede kans krijgen.”

Toch weet Jan dus niet of hij Thijs uit een MAX-productie zou halen. “Dat weet ik niet, dat is een dilemma. En het speelt niet. Maar ik kan me voorstellen: als wij een dominante serie gehad zouden hebben met hem in de hoofdrol, dat ik hem eruit zou hebben gehaald.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Jan Slagter moet oppassen met het verdedigen van misdragende BN'ers?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen