Willeke Alberti uit kritiek op Bas Smit-concert: ‘Dit kun je niet doen’

Willeke Alberti uit behoorlijk pittige kritiek op De Amsterdamse Zomer, de jaarlijks terugkerende concerten van het koppeltje Bas Smit en Nicolette van Dam. “Dit hadden ze moeten zien.”

Willeke Alberti, Nicolette van Dam en Bas Smit © NPO, Instagram

Bas Smit schoot afgelopen weekend helemaal uit zijn influencer-velletje toen er in de media kritisch werd bericht over de megablunder tijdens zijn Amsterdamse Zomer-concert. Aan het eind van de avond werd André Hazes jr. middenin zijn hit Leef afgekapt: zijn geluid werd weggedraaid, de muziek stopte en iedereen moest halsoverkop het stadion uit.

Willeke reageert

Wat blijkt? De organisatie van Bas en zijn liefje Nicolette van Dam had de hele avond ontzéttend zitten slapen. Iedereen liep dermate uit dat André na elf uur ’s avonds nog op het podium stond, terwijl er een duidelijke eindtijd op de vergunning stond. Een behoorlijke beginnersfout en André liep volgens RTL Boulevard dan ook ‘boos’ het podium af.

Willeke Alberti, die eveneens op het podium stond, vindt het sneu voor André. “Ik heb de eerste avond samen met hem gezongen, zó speciaal. Ik vind het zó erg wat iedereen met hem doet. Hij begon fantastisch met Bloed, Zweet En Tranen, maar tijdens zijn optreden aan het eind van de eerste avond ging ineens het licht uit.”

Kritiek op Bas

Bas noemt het afkappen van André zelf een ‘futiliteit’, maar artiesten die ongelooflijk veel voorbereiding in zo’n optreden stoppen, zien dat natuurlijk heel anders.

Ook Willeke vindt het niet kunnen. Zij zegt in de Weekend: “Ik geef niemand de schuld, maar dat hadden de mensen van de organisatie van tevoren moeten zien. Dat kan je André niet aandoen. Hij moet daar weer doorheen. Maar hij doet het toch maar.”

Oftewel: Willeke vindt dit dus absolúút geen futiliteit, zoals Bas het noemt.

Dronken Tino

Wat vindt ze er eigenlijk van dat André altijd zo onder vuur wordt genomen? “Laten we toch eens ophouden met iedereen kapotmaken. Daar word ik heel verdrietig van. Ook Tino Martin, dan loopt hij weg en is hij zó blij dat het goed is gegaan. Ik zei tegen hem: ‘Terug, ga naar je publiek toe, dat juicht voor je.’ Dat publiek is zó belangrijk in ons leven.'”

Lekker dan, wil Tino na zijn optreden lekker aan de borrel, gaat Willeke opeens in de weg staan. Na dat tweede applaus is hij vast en zeker alsnog naar de bar gerend. Prima, vindt de zangeres. “Het publiek is zelf ook dronken als het naar huis gaat. Het is zoals het is.”

Fragment

André werd afgekapt:

@andrehazeshq Waar ik het allemaal voor doe❤️ #andrehazes #amsterdamsezomer2033 #amsterdamsezomer ♬ original sound – AndréHazesHQ

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bas Smit noemt het een 'futiliteit' dat een artiest middenin zijn optreden werd afgekapt. Respectloos naar de artiest?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen