Willeke Alberti kijkt elke dag naar talkshow Johnny de Mol

Willeke Alberti kijkt elke dag naar HLF8, de nieuwe talkshow van haar zoon Johnny de Mol. Als ze om half acht op pad is, dan kijkt ze het later op de avond terug. “Meteen als ik thuis ben.”

Willeke Alberti © EO

Het gaat vooralsnog niet bepaald denderend met HLF8, maar Willeke Alberti is in elk geval wél een van de trouwe kijkers van de talkshow van haar zoon Johnny de Mol. “Als ik van huis ben geweest voor mijn werk, ga ik het meteen terugkijken zodra ik thuis ben”, vertelt de zangeres aan tijdschrift Nieuwe Revu.

Mensen-mens

Waarom vindt ze HLF8 zo goed? “Johnny is net als ik een mensen-mens, wij houden van mensen. Hij laat zijn gasten hun ding vertellen over het gewone leven. Ik weet hoe onvoorstelbaar moeilijk het is wat hij nu aan het doen is.”

Willeke heeft geen moeite met de ons-kent-ons-sfeer. “Hij is opgegroeid met heel veel sport. Hij kent iedereen. Dat is makkelijk. Guus Hiddink had hij aan tafel want die kennen we van PSV toen Søren Lerby daar speelde. En hoewel Johnny zich een Ajacied voelt, had hij in zijn tweede uitzending wel twee Feyenoorders aan tafel: Dirk Kuijt en Ronnie Flex.”

Verbeterpuntjes

Het is dapper dat Johnny zomaar twee Feyenoorders aan tafel laat zitten, vindt Willeke. “Dat bedoel ik met: hij gaat voor ménsen. Iedereen voelt zich ook bij Johnny op z’n gemak. Hij luistert goed. Ik zie dat heel gauw aan Johnny, als hij ergens zit en hij vindt er niks aan.”

Wat zijn de verbeterpuntjes? “Die zijn er altijd, maar die hoef ik hier niet te noemen, dat ziet hij zelf wel. Hij keek de volgende afleveringen al minder op papiertjes dan de eerste afleveringen. Hij vindt het écht leuk om te doen, hij doet het zoals hij leeft en wil leven: ik zie hem stralen. En dan straal ik mee. We zijn samen twee straaljagers.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johnny de Mol maakt aan het begin van elke HLF8 een barpraatje met zijn gast, alsof hij niet weet dat de uitzending al is begonnen. Top of flop?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen