Daphne Deckers hekelt Jinek-mening Johan Derksen: ‘Is dit 1923?’

Daphne Deckers vindt de mening van Johan Derksen over de transfer van talkshowdiva Eva Jinek wel heel erg achterhaald. “Is dit uit 2023 of 1923?”, vraagt de blonde schrijfster zich af.

Johan Derksen, Eva Jinek en Daphne Deckers © SBS 6, NPO

Johan Derksen heeft naar eigen zeggen alle begrip voor het besluit van Eva Jinek om te stoppen met haar dagelijkse talkshow op RTL 4, die ze een paar maanden per jaar presenteerde tussen haar vakanties door. Volgens de Vandaag Inside-ster is een dagelijks programma moeilijk te combineren met het moederschap.

‘Is dit 1923?’

Je kunt niet én een goede moeder zijn én een talkshow bestieren, meent Johan. “Je kunt met twee kinderen, als je een goede moeder wil zijn, geen dagelijkse talkshow hebben, want je staat de hele dag aan, je volgt het nieuws, je gaat bellen met je redactie.”

Daphne Deckers, die door Johan ooit is vergeleken met Barbie (‘en ik vind haar man net Ken’), vindt die mening van Johan echt ontzéttend achterhaald. “Is dit uit 2023 of 1923? 🤦‍♀️”, aldus de blonde schrijfster op haar Insta-pagina.

Moederschap

Eva krijgt wel vaker opmerkingen te verwerken op haar moederschap, in elk geval veel vaker dan dat mannelijke talkshowhosts worden aangesproken op hun vaderschap. Zo riep Story-baas Guido den Aantrekker onlangs dat de presentatrice zich wel héél erg focust op haar gezin. “Als je écht de top wil bereiken, moet je water bij de wijn doen.”

Die uitspraak leidde tot ergernis bij Yvonne Coldeweijer, die de bladenmaker een reprimande gaf op haar juicekanaal. Zij vindt dit een belachelijke mening.

Schuldgevoel

Zelf heeft Eva zich overigens ook wel eens uitgelaten over de combinatie van een dagelijkse talkshow met het moederschap. Ze vindt het vreselijk lastig om voor haar talkshow van huis te vertrekken en haar kind achter te laten, bekende ze vorig jaar zomer in haar Videoland-docu.

Eva: “Mijn man Dexter is thuis om voor Pax te zorgen en er is geen betere vader mogelijk dan hij. Er is geen man die meer oog heeft voor zijn kind. En tóch vreet het aan me. Soms doe ik alsof ik mijn sleutels ben vergeten om terug naar huis te gaan om Pax nog één keer een kusje te geven.”

Onderhandeling

Dat helpt maar voor even, aldus Eva. “Dan loop ik weer de deur uit en begint het gevoel helemaal van voor af aan. Dan zit ik de hele dag door te onderhandelen met mezelf.”

“Er is dat gevoel van binnen dat ik mijn kind achterlaat en dat ik geen goede moeder zou zijn omdat ik dat doe. En ik word krankzinnig van dat eindeloos onderhandelen over iets wat nergens op slaat.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u het eens met Daphne Deckers?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen