Drama voor Coen Swijnenberg: ‘Veel geld verloren afgelopen jaar’

Coen Swijnenberg heeft het afgelopen anderhalf jaar verschrikkelijk veel geld verloren aan een aantal verkeerde beleggingen. “Hopelijk komt het nog goed”, aldus de radiomiljonair.

Coen Swijnenberg © Radio 538

Er gaan momenteel volop geruchten over een lucratieve transfer van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga naar de nieuwe radiozender JOE. Ze zouden daarmee hét boegbeeld worden van dit Qmusic-zusje. Daar hoort natuurlijk een mooi salaris bij en dat komt met name voor Coen niet bepaald ongelegen.

Veel geld verloren

Coen heeft de laatste tijd enorm veel geld verloren, geeft hij toe in de Beau Monde. “Anderhalf jaar geleden dacht ik na lang dubben: laat ik ook maar eens beginnen met beleggen. Ik had wat spaargeld en de rentes waren laag, dus het leek me een goed moment om in te stappen.”

Hij vervolgt: “Dat was het niet, want vanaf dat moment zijn zo ongeveer alle beleggingen in waarde verminderd. Ik lig er niet wakker van, want hopelijk komt het nog goed. Maar achteraf was het niet zo’n handige actie.”

Big spender

Hartstikke vervelend, omdat Coen naar eigen zeggen een big spender is. “Daar heb ik niet zoveel moeite mee, het is maar geld. Ik smijt het niet over de balk, maar ik geef het vrij gemakkelijk uit aan zaken die me aan het hart liggen. De grootste kostenpost is reizen, dat is een enorme passie van me.”

Hij vervolgt: “Ik vind het mooi om naar onbekende plekken op de wereld te gaan en andere culturen te leren kennen. Weg van de gebaande paden, ver van de toeristenmassa’s, zien hoe de locals echt leven. Dat is niet iets waar ik snel op zal bezuinigen. Mijn vriendin en ik zoeken tijdens zulke reizen af en toe de luxe op.”

Op naar JOE

Radiocolumnist Patrick Kicken had de primeur over de vermeende radiotransfer van Coen en Sander naar JOE. Ook het AD pakt er nu groot mee uit. “De twee zijn in beeld om in de ochtend weer vijf dagen in de week samen radio te gaan maken”, aldus de krant.

Hoe reageert JOE daarop? Een woordvoerder in de krant: “Coen en Sander zouden goed bij JOE passen, maar we doen geen uitspraken over gesprekken die achter de schermen plaatsvinden. Als iets definitief is, maken we dat bekend door middel van een mooi persbericht.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Coen en Sander schijnen over te stappen naar JOE. Wat is hun belangrijkste motivatie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen