Daphne Deckers uit kritiek op NS: ‘Waarom geen koffie in trein?’

Daphne Deckers heeft voor het eerst in jaren weer eens de trein genomen en is er flink van ontdaan dat er in de coupés geen koffie en thee wordt geserveerd. “Waar is dat gezellige karretje?”

Daphne Deckers © NS, Instagram

De in Muiderberg woonachtige Daphne Deckers gebruikt vrijwel nooit de trein, omdat dat volgens haar te tijdrovend is als je buiten de grote stad woont. Om naar een concert in de Rotterdamse Ahoy af te reizen, besloot ze zich er onlangs tóch aan te wagen. Ze ging niet op pad met haar peperdure bolide, maar heel gewoon met het openbaar vervoer.

‘Waar is de koffie?’

Toen Daphne eenmaal op haar plek zat in de trein begon ze schichtig om zich heen te kijken: waar is de serveerster die vraagt wat ze wil drinken? “Ik mis de rail-catering. Dat gezellige karretje met koffie en snacks”, schrijft ze in De Telegraaf.

De NS stopte een paar jaar geleden met de overgebleven koffiekarretjes, omdat er tegenwoordig genoeg te verkrijgen is op de stations. “Ja, dat klopt, maar mijn reis naar familie in Maastricht duurt meer dan twee uur, dus een vers bakkie onderweg vond ik een welkome afwisseling”, aldus Daphne.

Onveilige reis

Nee, in de trein zien ze Daphne niet meer terug. Het is bovendien onveilig, vindt de schrijfster. Ze vertelt dat ze ooit beroofd is in de nachttrein. “Toen de conducteur tegen mij zei dat hij ‘geen bevoegdheden had’ om ze nader te ondervragen, was ik er klaar mee.”

En een vriendin van Daphne is laatst overvallen op het treinstation van Parijs. Tja, zegt Daphne: “Als ze willen dat mensen vanwege de CO2-uitstoot vaker de trein nemen voor Europese bestemmingen, moeten de stations echt beter bewaakt worden.”

‘Komt niet terug’

Het is overigens uitgesloten dat de NS na de noodkreet van Daphne toch besluit om weer koffie te gaan schenken in de trein. “De afgelopen jaren heeft NS veel geïnvesteerd in voorzieningen op stations”, liet het treinbedrijf eerder weten.

Daphne kan dus gewoon wat kopen op het station voordat ze in de trein stapt. “Bij de stationswinkels of de Kiosk op het perron kunnen ze terecht voor bijvoorbeeld een koffie of iets te eten.”

Stang

Waar Daphne vraagt om wat hapjes en drankjes in de trein, hebben andere passagiers iets wezenlijkere problemen. Zo weet Bright-techredacteur zich in de treinen van tegenwoordig maar net staande te houden:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Daphne Deckers klaagt over de catering in de trein. Wereldvreemd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen