Daphne Deckers behoorlijk pissig: ‘Noem mij GEEN fitgranny!’

Daphne Deckers (54) is het helemaal zat. Ze ziet er voor iemand van haar leeftijd fantastisch uit en ze heeft er geen zin in dat mensen haar dan gekscherend ‘fitgranny’ gaan noemen.

Daphne Deckers © Instagram, RTL

Daphne Deckers is ontzettend in shape en dat laat ze graag zien. We zien haar in de zomer continu in bikini over het scherm paraderen. Het is nog net niet Gaby Blaaser. Heel leuk allemaal, maar iedereen die zijn hele leven online etaleert, krijgt natuurlijk reacties. En in het geval van Daphne zijn die complimenterend, maar soms ook venijnig.

Fitgranny

En dat laatste, daar is Daphne niet zo van. Ze wijst ook op andere oudere, fitte vrouwen waarover op een spottende manier wordt gesproken. “Fitgranny. Zo werden Isa Hoes en Heleen van Royen genoemd toen ze afgelopen zomer op hun Instagram de gespierde resultaten lieten zien van het fitnessprogramma dat ze hadden gevolgd.”

Heleen is wél oma, maar Isa niet, benadrukt Daphne in haar Vrouw-column. “Waarom ben je als je boven de 50 bent en in de sportschool staat een fitgranny?”

Fitgirl

Daphne is cijfermatig gezien natuurlijk wel eerder een fitgranny dan een fitgirl. “Ik begrijp dat je geen fitgirl meer bent, maar zit er voor een vrouw dan helemaal niks tussen girl en granny? Zijn dat de twee uitersten waartussen we ons moeten bewegen?”

Als het aan Daphne ligt, mag de benaming ‘fitgirl’ blijven, maar ‘fitgranny’ niet. “Waarom ís er überhaupt negativiteit? Wat is er nu precies zo bedreigend aan 50+ vrouwen die graag in de sportschool staan?”

Twee bikinifoto’s

Overigens benadrukt Daphne dat ze in de zomer maar twee bikinifoto’s op Insta heeft gezet. “En dan is er altijd wel iemand die reageert: waarom moet je nu weer zo nodig een bikini aan?”

Eindelijk geeft ze antwoord: “Omdat een coltrui zo warm is bij het zwembad, Einstein!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Daphne Deckers: fitgirl of fitgranny?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen