Mischa Blok heeft zich erg gestoord aan faux-pas Marieke Elsinga

Mischa Blok vindt het jammer dat Marieke Elsinga met haar tv-show Alles is Muziek heeft bijgedragen aan de stereotypering van Aziatische mensen. “Ik vind dat niet meer van deze tijd.”

Marieke Elsinga en Mischa Blok © RTL, SBS

Marieke Elsinga heeft voor teleurstelling gezorgd door in haar kijkcijferflop Alles is Muziek twee zwaarlijvige, Aziatische mannen op te voeren die gekke kunstjes doen met hun lichaam. Aziatische mensen zijn zwaar ondervertegenwoordigd in de media en critici vinden het ongepast om hen alleen op te voeren als ze een gek kunstje kunnen doen.

Mischa teleurgesteld

RTL 4 heeft ervoor gekozen om de act van deze Aziatische mannen, Yumbo Dumb, te schrappen uit de volgende aflevering. En dat is volgens Mischa Blok, die in Zuid-Korea is geboren en op haar derde werd geadopteerd door een Nederlands echtpaar uit Hendrik-Ido-Ambacht, maar goed ook.

Mischa heeft zich gestoord aan deze faux-pas van Marieke. Zij zegt in Shownieuws: “Ik kan me wel storen aan de Aziatische stereotyperingen. Ik dacht dat we die tijd nou wel voorbij waren, toch? Ik vind het wel jammer dat het nog steeds gebeurt. Ik vind het eigenlijk helemaal niet meer van deze tijd.”

Marieke kwaadaardig?

Het is niet zo dat Marieke kwade bedoelingen heeft, denkt Mischa. “Ik snap ook wel weer dat Marieke Elsinga het niet bewust doet, maar ik vind het wel goed dat we er meer over gaan nadenken hoe we Aziaten neerzetten in de media. En ik vind ook nog steeds dat er te weinig Aziaten zijn in de Nederlandse media.”

Anouk Smulders zegt in de studio van Shownieuws dat ze er gemengde gevoelens over heeft. “Ik ben het helemaal met haar eens, hè? Maar dit zijn ook twee volwassen mannen die gevraagd worden om dit te doen en die zeggen ja, toch?”

Natacha Harlequin daarop: “Ik vind het sowieso niet aangenaam om naar te kijken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen