Twan Huys op kantoor bij Geert Wilders: ‘Oké, ik ga meedoen!’

Twan Huys is op kantoor geweest bij Geert Wilders om hem te vragen voor zijn programma College Tour. De presentator heeft daar een toezegging gekregen van de PVV-leider.

Twan Huys en Geert Wilders © NOS

Er zijn inmiddels een hoop politici te gast geweest in College Tour, maar Geert Wilders heeft zich nog nooit laten ondervragen in het programma van Twan Huys. Als het aan de NPO-ster ligt komt daar verandering in, want hij zou de PVV-leider graag eens op zijn interviewstoel hebben. Maar wil de politicus dat wel?

Bij Wilders op kantoor

De meeste lijsttrekkers van de grootste partijen zijn al eens bij College tour geweest, maar Wilders dus niet. Is hij nooit uitgenodigd? Jawel, vertelt Twan in de Televizier. “Sterker, toen ik College tour vijftien jaar geleden bedacht, ben ik zelfs nog eens bij hem op kantoor geweest in Den Haag om hem te vragen of hij mijn allereerste gast wilde zijn.”

Wat zei de politicus toen? “Toen zei Wilders: ‘Ik doe mee, maar ik weet nog niet wanneer.’ Ik heb hem daarna nog een paar keer gevraagd, maar uiteindelijk heeft hij het nooit gedaan.”

Dilan op bezoek

Twan heeft dit weekend VVD-leider Dilan Yesilgöz in zijn programma. Leent hij zich daarmee niet gewoon voor haar campagne? “Het is evident dat Yesilgöz in campagnetijd probeert zoveel mogelijk stemmen te winnen. Dat moet ook. Dat is de taak van een lijsttrekker.”

Hij vervolgt: “Maar als programmamakers bepalen wijzelf – samen met de studenten in de zaal – welke thema’s wij interessant vinden om over te praten. Dus het maakt voor mij niet uit of een gast van College Tour nou op campagnepad is of niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Geert Wilders een podium mag krijgen in College Tour?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen