Ronald Molendijk kotst op Voice-advocaat: ‘Hij is echt zó hijgerig’

Ronald Molendijk wordt echt doodmoe van Sébas Diekstra, de advocaat die slachtoffers van tv-shows als The Voice of Holland en Temptation Island bijstaat. “Hij is echt zó hijgerig.”

Sébas Diekstra en Ronald Molendijk © SBS 6

Als je een brief van advocaat Sébas Diekstra op de mat krijgt, weet je als tv-zender dat je binnen no time weer een programma van de buis kan halen. Hij staat slachtoffers bij van programma’s als The Voice of Holland, Temptation Island en Familie Gillis: Massa is Kassa. Al die ongein die tv-makers uithalen komt uiteindelijk op zijn bordje terecht.

‘Hijgerige man!’

Ronald Molendijk vindt het echter een kwal van een vent, laat hij blijken aan de desk van Shownieuws. “Ik erger me kapót aan die man. Echt, al jaren, omdat hij het zelf over hijgerigheid heeft, maar als er zelf iemand hijgerig is in de media, dan is hij het wel. Als er ook maar iets gebeurt, dan staat hij er naast.”

De muziekkenner, die jarenlang plaatjes draaide met Voice-bandleider Jeroen Rietbergen, vervolgt: “Hij zegt zelf bijvoorbeeld in zo’n zin: ‘Ik sta slachtoffers bij van de Voice-zaak.’ Een seconde later zegt hij: ‘Het is er één.’ En vervolgens is zij toch alleen maar een aangever in die zaak? Niemand is veroordeeld.”

Zielige mensen

Jeroen wordt vervolgd voor verkrachting. Zijn vermeende slachtoffer wordt bijgestaan door Sébas. “Ik bedoel eigenlijk alleen maar aan te geven dat de hijgerigheid en het constant maar de kaart trekken van: ik sta alleen maar allemaal zielige mensen bij… Of ze het zijn of niet, dat bepaalt uiteindelijk toch de rechter?”, aldus Ronald.

Collega Bram Moszkowicz: “Dat klopt.”

Jargon

Ronald vraagt zich af wat Bram er als oud-advocaat van vindt. “Hoe vind je het dan als je met zo’n persoon praat? Dan moet hij zich ook gewoon aan het jargon houden. Hij vertegenwoordigt in dit geval, in de Voice-zaak, dus een aangeefster.”

Bram: “Omdat hij er nu niet is, moet ik ter verdediging van hem zeggen: als je een slachtoffer bijstaat als advocaat, dan heb je de neiging om te zeggen ‘het slachtoffer’, omdat zijn cliënte hem zegt dat ze slachtoffer is. Maar je hebt gelijk dat uiteindelijk – en daarom moet je ook zo oppassen met het cancelen – dat de rechter bepaalt of het een slachtoffer is.”

‘Niet correct’

Ronald heeft het goed gehad met Sébas. “Als je nou constant de kaart trekt: ‘Ik ben slachtofferadvocaat’, dan zou je je toch ook moeten kunnen verplaatsen in de mensen? Hij richt nogal wat aan door constant ‘slachtoffer’ te roepen.”

Hij besluit: “Check social media. De Marco Borsato’s van deze planeet worden kapót gecanceld, omdat er constant iemand is die ‘slachtoffers’ zegt. Het is gewoon niet correct.”

Tweet

Sébas reageert:

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen