Dolf Jansen uitgelachen in VI na Alexia-kritiek: ‘Hij wil je slaan!’

Dolf Jansen is gisterenavond uitgelachen in Vandaag Inside nadat hij kritiek heeft geuit op de Alexia-uitspraken van Johan Derksen. “Hahaha, die Dolf, dat was allemaal zó slecht!”

Johan Derksen en Dolf Jansen © SBS, NPO

Veel mensen vinden het ongepast dat Johan Derksen zich als 74-jarige man uitlaat over het ‘lekkere kontje‘ van de 18-jarige prinses Alexia. Volgens René van der Gijp gaan de uitspraken niet te ver: “We hebben het er toch niet over dat we aan die billetjes willen likken?” Maar cabaretier Dolf Jansen vindt de opmerking wél grensoverschrijdend.

Dom manvolk

Dolf is behoorlijk klaar met de uitlatingen van Johan. Hij briest op X: “Johan Derksen is een vreselijke man die ‘n grap’ nog niet zou herkennen als ie er keihard door in z’n gezicht zou worden geslagen. Wat trouwens geen slecht idee is.”

Telegraaf-columniste Hester Zitvast is ook over de zeik. “Wat is er in hemelsnaam mis met je als je als 74-jarige man het achterwerk van een 18-jarig meisje op nationale televisie van een waardeoordeel voorziet?”, schrijft ze in de krant. Hoe zij Johans achterban ziet? “Een hele horde dom manvolk dat er keihard om moet lachen.”

Johan reageert

Wilfred Genee stipte het gisterenavond aan in Vandaag Inside. “Er zijn allemaal mensen ongelooflijk boos over.”

Daar heeft Johan geen boodschap aan. “Daar heb ik schijt aan. Dat kind staat daar te draaien en mooi te wezen en dan zeg ik alleen: ‘Ja, die heeft een lekker kontje.’ Een meisje van 18 heeft een lekker kontje. Daar kan iedereen boos om zijn, maar daar maak ik me niet zo druk om.”

‘Dolf is klaar!’

Wilfred wijst op de woede van Dolf. “Ik las ook dat je het van tevoren bedacht hebt en Dolf Jansen was helemaal klaar met je. Die wilde dat je een klap in je gezicht kreeg met je grap en dat soort dingen allemaal.”

Johan: “Maar al die mensen die een podcast hebben, hebben tegenwoordig een mening, hè? Maar dat mag hoor. Ik heb ook een mening. Ik vind dat ze een lekker kontje heeft.”

René van der Gijp begint Dolf vervolgens uit te lachen: “Dolf Jansen!”

‘Zo slecht!’

Wilfred: “Dat is de man die nóg minder eet dan Johan. Die vind je bijna niet natuurlijk! Jij moet lachen om Dolf Jansen, begrijp ik?”

René: “Ik weet nog dat… Op een gegeven moment hadden ze bij De Wereld Draait Door, dat ze verzonnen hadden dat als Dolf Jansen iets had… Dan ging hij gewoon zeg maar lopen, wat hij altijd deed weet je wel, en dan kwam hij de studio binnenlopen en het vertellen. Ach, dat was zo slecht. Weet je dat nog? Jongen, jongen, wat was dat slecht.”

Tafelgast Jort Kelder: “Ja, nou ja, Dolf Jansen…”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen