Rutger Castricum zet Gerrit Hiemstra neer als dubieuze zakkenvuller

Rutger Castricum zet Gerrit Hiemstra, de weerman die gisterenavond afscheid nam van de NOS, neer als een dubieuze zakkenvuller. “Weet je wat díe voor elkaar heeft gekregen?”

Gerrit Hiemstra en Rutger Castricum © NOS, SBS

Gerrit Hiemstra heeft gisterenavond na bijna 25 jaar afscheid genomen als weerman van het NOS Journaal. “Dit was het dan. Ik heb het bijna 25 jaar gedaan. In die tijd is het weerbericht veranderd, ook het weer is in die tijd veranderd. En dat zal met klimaatverandering nog verder veranderen”, waarschuwde hij de kijkers.

Lastige positie

Niet geheel toevallig gaat Gerrit zich nu volledig bezighouden met een bedrijf dat zich richt op het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. “Vandaar ook dat ik vertrek. Ik wil de NOS niet in een lastige positie manoeuvreren en daar is maar heel weinig voor nodig”, legt hij uit in Het Parool.

Hij vervolgt: “Stel, er is een item in het Journaal over duurzaam bouwen en tegelijkertijd loopt er iemand rond die daar financiële belangen in heeft, dat kan gewoon niet.”

Gaatje in hoofd

Gerrit is radicaal voorstander van vergaande klimaatmaatregelen. “Ik vlieg al vijf jaar niet meer. Ik ben vegetariër en heb een elektrische auto. Er is natuurlijk al zoveel in de media over klimaatverandering verschenen en over de oorzaken. Dan denk ik: heb je een gaatje in je hoofd dat je nog steeds naar een verre bestemming vliegt? Onbegrijpelijk.”

Volgens Rutger Castricum heeft de zakenman in Gerrit in elk geval géén gaatje in zijn hoofd. “Jullie zijn niet vies van een beetje geld verdienen, maar Gerrit Hiemstra, daar kunnen wij hier met z’n allen jaloers op zijn. Dat is een ondernemer op en top. Weet je wat díe voor elkaar heeft gekregen?”, zegt hij in de Vandaag Inside van gisterenavond.

Topondernemer

Rutger zet Gerrit neer als een echte linkmiegel. “Die heeft een bedrijf waarbij hij eigenlijk tegen de klimaatverandering vecht. Hij verkoopt allemaal dingen waarmee hij tegen de klimaatverandering vecht. Aan de andere kant staat hij ’s avonds bij het NOS Journaal te vertellen dat het zo erg is met het klimaat.”

De PowNed-presentator vervolgt: “Dus oplossingen voor het klimaat doet hij. Hij verkoopt het echt. Hij is ondernemer echt. En tegelijkertijd staat hij ’s avonds bij het NOS Journaal te vertellen dat het eigenlijk allemaal heel erg is. Dan verdien je toch eigenlijk de Ondernemer van het Jaar-prijs.”

‘Business creëren’

Wilfred Genee vindt het ook verdacht, laat hij blijken. “Je creëert eigenlijk je eigen business als je zegt: ‘Het wordt nu zó erg.’ Dat zei hij ook bij zijn afscheid, dat er iets met het klimaat was.”

Al die Gerrit-achtige types zijn een beetje overdreven, vindt Johan Derksen. “Gerrit overschat zich wel een beetje. Ik vind het klimaat wel een probleem waar je serieus naar moet kijken, maar als je Radio 1 aan hebt in de auto word je tien keer per dag verteld dat we dadelijk met z’n allen verschroeien op deze aarde.”

Hij besluit: “Dag, Gerrit!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gerrit Hiemstra vindt dat mensen die vliegen 'een gaatje in hun hoofd hebben'. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen