René le Blanc pissig: ‘Hoezo mag je geen Chocoprins meer zeggen?’

René le Blanc vindt dat we overal mee doorschieten in Nederland. Hij stelt dat er te veel wordt gerommeld aan allerlei tradities. “Waarom mag je geen Chocoprins meer zeggen?!”

René le Blanc © RTL

Het stoort René le Blanc mateloos dat er in ons land van alles verandert. Hij vindt dat het klimaat steeds verstikkender wordt. “Nederland is wel een staatje aan het worden: dit mag niet meer, dat mag niet meer”, briest de zanger, die bekend is van een soap op SBS 6 en het ietwat amateuristische liedje If I Tell You, in de Panorama.

Piet Le Blanc

We schieten volgens René overal mee door. “Neem elektrisch rijden, ik snap het wel dat het wordt gepromoot, dat zal met milieu en vervuiling te maken hebben. Maar dat betekent nog niet dat je mensen moet dwingen.”

Hij wijst ook op het jaarlijkse Sinterklaasfeest in december. “Zwarte Piet is ook verboden, wat ook begrijpelijk is, want ik snap best dat er gekleurde mensen zijn die zich aangevallen voelen. Maar ik ben ruim 25 jaar Zwarte Piet geweest met de intocht en nu ineens moet iedereen groen of geel zijn. Dat gaat ook wel weer ver.”

Chocoprins

René wil dat Nederland weer normaal gaat doen. “Chocoprins mag niet meer, Jodenkoek mag niet meer. Je mag niet meer zeggen zwart, dat is gekleurd geworden. Ik vind dat ons veel dingen worden opgelegd.”

Hoe zouden we ons land beter kunnen inrichten? “Als je dan kijkt naar hoe het op de Canarische Eilanden gaat, dan denk ik: neem hier een voorbeeld aan. Alles is relaxed, geen stress. Zo kan het dus ook.”

Goed nieuws voor René: Chocoprins is nog gewoon Chocoprins. En het is nog in de Bonus ook.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat René le Blanc ooit Ahoy vol krijgt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen