René le Blanc voelt zich te goed voor Songfestival: ‘Een jury? Nee!’

René le Blanc voelt zich te goed voor een deelname aan het Eurovisie Songfestival. De zanger wil zich op dit moment in zijn carrière niet meer laten beoordelen door een vakjury.

René le Blanc © YouTube

De kermiszanger René le Blanc is zó succesvol dat hij moet bedelen om uitnodigingen voor de rode loper. En toch voelt hij zich te goed om mee te doen aan het Eurovisie Songfestival, het meest bekeken muziekfestival van ons continent. Hij heeft het idee dat hij inmiddels al zó ver is in zijn carrière, dat zingen voor een vakjury voor hem te ver gaat.

René wil niet

René zou een eventuele uitnodiging van de AvroTros – het zou niemand verbazen; Cornald Maas en zijn kornuiten zijn immers vollédig de weg kwijt – afslaan. “Ik zou zelf nooit mee willen doen”, zegt hij in weekblad Weekend.

Hij vervolgt: “Ik doe mijn eigen ding en wil niet door een jury beoordeeld worden, want ik zie het nog steeds als een soort talentenjacht en daar heb ik helemaal geen zin in. Dat behoort tot een ver verleden.”

‘Het is apart’

Wel is René bereid om, met al zijn status, kritiek te leveren op de huidige inzending Mia & Dion. “Ik vind het liedje überhaupt niet zo heel goed. Het is apart, ik moet eraan wennen. Het is niet mijn muziekstijl.”

Nee, gelukkig niet. Als we iets insturen wat René’s smaak is, dan zijn de rapen al helemaal gaar. “Ik heb sowieso niks met het Songfestival. Ik vind het allemaal zulke rare inzendingen.”

Rare dansjes

René vindt het één grote kermis. En hij kan het weten. “Vroeger ging het echt om het zingen, maar nu gaan mensen zich verkleden, hebben ze rare kleding aan, doen ze rare dansjes, schminken ze zich. Dan denk ik: dit is geen Songfestival meer voor mij.”

Tot slot over Mia & Dion: “Ik gun ze al het succes, maar het is nu weer niet goed gegaan, dus ik houd mijn hart vast. We gaan de top tien nog niet eens halen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

René le Blanc vragen voor het Eurovisie Songfestival?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen