Wolter Kroes loopt op zijn tenen: ‘Artiestenhumor mag niet meer’

Wolter Kroes loopt anno 2023 op zijn tenen. Hij stelt dat artiestenhumor niet meer geaccepteerd wordt door de gewone man en vrouw. “Het wordt niet meer begrepen door de jeugd.”

Wolter Kroes © HLF8

Het leven is zwaar voor de BN’ers. Catherine Keyl zegt dat ze ontslagen is bij NPO Radio 1 vanwege haar uitspraken over het klimaat, René le Blanc stelt dat hij van de wokegemeenschap geen Chocoprins meer mag zeggen en nu komt ook Wolter Kroes om de hoek kijken. Hij stelt dat je als BN’er geen grapjes meer mag maken.

Wolter zwijgt

Wolter vindt dat je tegenwoordig wel héél erg moet uitkijken voor wat je zegt. “Het is allemaal wel veranderd, je moet meer opletten. Bijvoorbeeld bepaalde opmerkingen maken, iets wat wij artiesten onderling nog wel met elkaar doen – want wij houden van humor en grapjes maken – zul je met het publiek niet zo snel meer doen, nee”, zegt hij in Weekend.

Wat voor soort grapjes dan? “Dubbelzinnige grapjes. Humor zoals die tegenwoordig door de jeugd niet meer begrepen wordt. Maar het is wat het is. Je moet je ook aanpassen aan de tijd.”

‘Opletten!’

Je mag tegenwoordig niks meer zeggen, briest Wolter. Hij waarschuwt zijn kinderen daar ook voor. “Dat ze moeten opletten, maar mijn kinderen hebben dat zelf allang al door. Het is allemaal anders dan toen wij vroeger op school zaten. Je kunt niet zomaar meer bepaalde grapjes maken.”

Dat doet hij alleen thuis nog. “Thuis wel, ja. Maar dan zie ik ook dat mijn kinderen zich af en toe aan mij ergeren, haha! Weet je, ze zijn zelf wel slim genoeg om op te letten, en dat doen ze. Absoluut.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Wolter Kroes grappig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen