Gênant: boos team André Hazes jr. stapt over naar René le Blanc

Het door André Hazes jr. in de steek gelaten muzikale team is er helemaal klaar mee. Ze maken de overstap naar René le Blanc en deden gisteren in Shownieuws net of dat iets is om trots op te zijn.

André Hazes jr. en René le Blanc © Shownieuws

André Hazes jr. heeft besloten om te stoppen met zijn volkse liedjes en iets moderners te gaan doen. Hij heeft het ietwat bejaarde muzikale team bestaande uit Bram Koning, Edwin van Hoevelaak en Marcel Fisser ingeruild voor de veel jongere Billy Dans en zijn maten. Het pijnpunt? André heeft het trio daar nooit over ingelicht, maar is gewoon vertrokken.

Zwaar teleurgesteld

De wijze waarop André de overstap heeft gemaakt is niet echt chic, maar de wijze waarop met name Bram Koning in ieder medium zijn gram probeert te halen is nóg triester. Op een gegeven moment begon hij zelf te roepen dat hij door André kampt met hartklachten en dat de zanger doodongelukkig zou zijn met zijn nieuwe collega’s.

Bram, Edwin en Marcel zaten gisteren voor de camera van Shownieuws, waar ze nog één keer hun beklag deden. Bram: “Dan staat hij weer te hossen in een restaurant. Ik denk: dat zal wel, dat deed hij met ons ook, dus hij gaat gewoon op dezelfde manier verder. Ik ben heel zwaar teleurgesteld. Ik dacht dat ik een heel bijzondere band met hem had.”

Overstap naar René

De ultieme wraak van Bram, Edwin en Marcel? Ze stappen over naar – proest – René le Blanc. Een beter bewijs dat André een goede switch heeft gemaakt is er niet. “Wat gaan wij voor moois maken? We gaan een vervolg maken op If I Tell You eigenlijk”, aldus Edwin. “Met de touch of sound van Engelbert Humperdinck. En waarom niet? Het kan nog steeds hoor.”

Tja, waarom niet? Er moet toch geld in het laatje komen. Dan maar René le Blanc. Edwin: “Nee, we hebben André daar niet over gesproken, nee. Het is gewoon een teleurstelling. Ik bedoel: uiteindelijk zijn we ook vrienden van elkaar en vrienden van elkaar gaan op deze manier niet met elkaar om. Ik vind het jammer dat het zo gelopen is.”

Bram tot slot: “Geen appje, geen belletje, helemaal niets! Maar ja, goed, ik ben er klaar mee.”

Pittige overgang

Tooske Ragas zegt na het item wat werkelijk élke kijker denkt: “Mag ik zeggen dat ik de overgang van de ene artiest naar de andere best een heel grote vind?”

Privé-baas Evert Santegoeds heeft kennelijk banden met het schrijversteam, want die doet merkwaardig genoeg alsof René een topvangst is. “Ja, van André naar René le Blanc, maar vergis je niet: René le Blanc heeft zichzelf echt wel op de kaart gezet, hoor. (…) Hij heeft echt hitpotentie.”

Hitpotentie?

Hitpotentie? Nou, kennelijk in de kringen van Evert dan, want die middelmatige liedjes van René zijn volgens menigeen zó cringe dat ze niet om aan te horen zijn.

Als iemand erop wijst dat het muzikale trio ook wel eens voor volkszangers als Jeroen van der Boom en Wolter Kroes heeft gewerkt, besluit Frits Huffnagel: “Dat is toch wel wat Tooske bedoelt: dat is wel een net iets hoger niveau dan René le Blanc.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen