‘Nikkie Plessen pisnijdig omdat ze 10 cent moet betalen voor tasje’

Nikkie Plessen is bij een bakker in Amsterdam helemaal uit haar plaat gegaan omdat ze 10 eurocent moest betalen voor een plastic tasje, onthult een juicespion. “Weet je wel wie ik ben!”

Nikkie Plessen © NPO

Als de camera’s aanstaan is het allemaal vrolijk lachen en gezellig doen, maar hoe zijn de BN’ers als het grote publiek niet meekijkt? Dan neemt de gemoedelijkheid exponentieel af. De juicekanalen hebben een vaste rubriek waarin gewone mensen hun ervaringen met beroemde mensen delen en dat leidt regelmatig tot interessante inkijkjes.

‘Betalen, pannenkoek!’

Ditmaal is Nikkie Plessen aan de beurt. Het verhaal dat Juice Channel over haar publiceert is bijzonder geestig, al weet je natuurlijk nooit of de anonieme juicespion in kwestie betrouwbaar is. Geluk bij een ongeluk: de BN’er kan zich daar natuurlijk ook makkelijk achter verschuilen, en nog terecht ook.

Hoe dan ook: wat heeft Nikkie volgen de juicespion van dienst uitgevreten? “Jaren geleden werkte ik in een bakkertje in Amsterdam waar half bekend Nederland kwam. Nikkie Plessen kwam elke week zo’n beetje. Ze kwam weer een keer en had geen tasje bij zich. Toen was net de regel ingegaan van ‘betalen voor plastic tasjes’.”

‘Weet je wel wie ik ben!’

Het leidde tot wrevel en onbegrip bij Nikkie, aldus de juicespion. “Mevrouw had voor heel veel geld ontbijt en lunch gescoord maar had geen tas bij zich, maar had al afgerekend. Dus ik zei: ‘Dat wordt dan nog 10 cent.’ Helemaal uit d’r plaat. ‘IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?'”

Voor iemand met zo’n enorm plasticbudget – met 10 cent vult ze normaal gesproken nog niet eens één porie – is dat inderdaad wel een ietwat buitensporige reactie. De juicespion verzucht: “Zoveel geld… En dan gierig doen om 10 cent voor een tasje.”

Juicejournaal

Het openingsnieuws van het juicejournaal:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kunt u zich voorstellen dat Nikkie Plessen uit haar plaat gaat om 10 eurocent voor een tasje?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen