Nikkie Plessen vreest publicatie in Quote: ‘Winkels stoppen ermee’

Hè, wat is er ineens allemaal aan de hand met Nikkie Plessen? Ze vreest voor een publicatie in Quote en ondertussen meldt Yvonne Coldeweijer dat allerlei winkels stoppen met haar merk.

Nikkie Plessen © RTL

Nikkie Plessen heeft miljoenen en miljoenen vergaard met haar mode-imperium en daar loopt ze ongelóóflijk graag mee te koop. Vakanties, privéjets, boten, lekker paraderen door Amsterdam-Zuid, lekker op het terras bij De Joffers; je krijgt er behoorlijk de kriebels van. Maar hoe lang kan ze dat leven nog volhouden? Is er stront aan de knikker?

‘Gaat niet best!’

Gaat het wel goed met het modemerk van Nikkie Plessen? Yvonne Coldeweijer komt talloze berichten tegen van winkels die alles van het merk ‘NIKKIE’ in de uitverkoop gooien. Wat is daarmee aan de hand? “Het gaat niet best met NIKKIE 👀”, schrijft de juicekoningin vandaag op haar sapkanaal.

Wat dan? “Even research gedaan en verschillende spionnen gesproken en ik begrijp nu wel waarom winkels massaal stoppen met de verkoop van NIKKIE. Veel winkels zitten er heel erg mee dat zij een collectie moeten inkopen van vaak minimaal 8.000 euro, maar dat Nikkie Plessen dan na vijf weken de nieuwe collectie op haar site en in haar eigen winkels al in de SALE doet. 😳”

Strenge Nikkie

Nou, dan doen die winkels dat toch ook gewoon? “De winkels die hebben afgenomen mogen dit niet! Nikkie heeft hen hele strenge voorwaarden laten tekenen. 🤦‍♀️ En zo krijg je dus het gevoel dat je moet concurreren met Nikkie zelf! Dat is voor de winkels natuurlijk niet te doen”, legt Yvonne uit.

Ze vervolgt: “Daarnaast merken veel winkels dat de populariteit van de naam NIKKIE afneemt. 🥲 De kleding is te duur en tijden veranderen! Veel klanten hebben geen paar honderd euro meer over voor fast fashion. Winkels blijven met hele collecties zitten en besluiten daarom massaal om ermee te stoppen!”

Miljoenendividend

Wat heeft Quote ondertussen ontdekt? Dat Nikkie en haar echtgenoot plotseling enorme miljoenendividenden aan zichzelf uitkeren. “We zagen een dividenduitkering van maar liefst 4,5 miljoen euro in 2022. Die kwam bovenop de 2,5 miljoen euro die het stel zichzelf al in 2021 had toebedeeld.”

Opvallend, vindt het zakenblad, omdat de winst fors is gedaald. Op zich geen ramp, maar: “Wat wel vragen oproept, is het kasstroomoverzicht. Er liep ruim 2 miljoen euro aan harde cash uit de dagelijkse operaties van het modebedrijf. Een bloeding die Plessen en Bontekoe wisten te stelpen door rap 2,8 miljoen euro uit de huishoudpot te vissen.”

Zenuwachtig

Nikkie reageert een beetje zenuwachtig op vragen van Quote. De RTL Boulevard-ster vreest voor een negatieve publicatie. “Ze hoopt dat we ‘wat leuks’ kunnen schrijven, want ‘onverantwoorde uitkeringen komen bij ons niet voor’.”

Ze heeft geen trek in ‘negativiteit’. Ook 2022 was ‘een hartstikke goed jaar’, appt ze vanaf een shoot aan het blad. En over die rare kasstromen? Zij en haar man lenen soms geld terug aan het bedrijf, zodat daar genoeg geld voorhanden is, bevestigt ze. “Ook vrij normaal.”

Bodem van kassa

Quote is niet overtuigd. Die lening blijkt volgens het blad namelijk niet afdoende. “Eind 2022 restte nog maar 5,2 miljoen euro aan liquide middelen, tegen 12,8 miljoen euro een jaar eerder. Zo lijkt de bodem van de kassa rap in zicht te komen. Misschien was die dividenduitkering, achteraf, niet zo’n slim plan.”

Nikkie ontkent het allemaal. Zij zegt gewoon veel skipakken te hebben ingekocht. Zeven miljoen euro aan skipakken? Dat wordt straks dringen bij de skilift in Ischgl…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Nikkie Plessen vreest publicatie in Quote. Stront aan de knikker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen