Waarom zijn Gordon en Yvonne nu gebrouilleerd? ‘Tough love!’

De band tussen Gordon en Yvonne Coldeweijer lijkt definitief verbroken. Ze was lange tijd zo’n beetje zijn enige overgebleven mediabondgenoot, maar dat is voorbij. “Dit is tough love!

Yvonne Coldeweijer en Gordon © RTL

Een beetje merkwaardig is het wel: Gordon loopt al jaren flink te foeteren op de Nederlandse showmedia, maar Yvonne Coldeweijer omarmde hij wél. En dat terwijl juist zij door veel mensen gezien wordt als het enfant terrible van de vaderlandse showpers. Ze leek op een gegeven moment zelfs wel zijn woordvoerder, riep Evert Santegoeds.

Tough love

Yvonne hecht echter aan geestelijke onafhankelijkheid en bleef zich, onder meer in haar podcast, kritisch uitlaten over Gordon. Een paar weken geleden maakte de juicekoningin bekend dat ze het contact met de tv-miljonair heeft beëindigd. De reden? Ze heeft er geen kracht meer voor. Maar wat is er nou écht gebeurd?

De Muidense sapchef vertelt in haar podcast De Juice Show dat Gordon niet altijd blij was met haar mening over hem. Maar, zo zegt ze: “In mijn stem kan je tough love horen. Je kan horen hoe ik iets bedoel. Je kan horen dat ik het beste met hem voor heb, maar soms kritisch op hem ben. En jullie luisteraars weten dat ook.”

Hotelbrief

Gordon is in het bijzonder niet blij met Yvonne’s uitspraken over zijn hotelbrief. Met een statement van het hotel Ritz-Carlton Maldives wilde Gordon de bewering weerleggen dat hij zijn huwelijksaanzoek in scène zou hebben gezet. “Dat was zo’n briefje waarop stond: ‘Gordon heeft niks voor een huwelijkscène betaald en hij was ook niet op de hoogte.'”

Yvonne vervolgt tegen haar co-host Mark Koster: “Toen gingen wij toch een beetje lachen van: ja, dat kan hij ook óf zelf gefotoshopt hebben óf dat hotel heeft hij misschien betaald… Dus hij zegt: ‘Waarom zeg jij dat ik dat hotel heb betaald voor zo’n brief?'”

‘Gooi gewoon wat op!’

Het was volgens Yvonne niet al te serieus bedoeld. “Ik zei het wel. Maar het was meer een soort… Ik gooi gewoon dingen op. Weet je. Ja, je snapt het alleen als je het hoort. Niet als je het leest.”

Mark: “Maar is dat nou de aanleiding voor jullie breuk geweest?”

Yvonne: “Nee, dat was een voorbeeldje gewoon. Maar als ik zo elke keer dingen moet uitleggen… Ik heb daar geen kracht voor! Er zit hier een alien in mijn buik en die zuigt het leven uit mij. Ik voel me 85 als ik ’s ochtends opsta. Ik kan niet meer.”

‘Stop met pesten’

Het ging stééds zo met Gordon, aldus Yvonne. “Ik zei het ook. Dus het klopt ook. Dus ik kan dan moeilijk zeggen: ‘Ja, dat zei ik niet.’ Dus dan gaat hij verhalen halen en dan zegt hij van: ‘Waarom zeg jij dat?'”

Mark: “Corrie, stop met pesten!”

Yvonne: “Ik ben verhuisd, ik heb een winkel verhuisd. Ik kan letterlijk niet meer. En dan moet ik nog met Corrie dingen uit gaan leggen. Ik heb er gewoon geen kracht meer voor.”

Stressvol

Mark: “Ik begrijp dat. Dus Gordon, als je luistert, we zullen het nu zonder ironie zeggen: ‘Beste aardige, charmante Gordon, even Yvonne met rust laten.”

Yvonne verduidelijkt: “Nee, hij laat mij met rust.”

Mark: “Oké, maar ook echt, Corrie, want anders gaat het niet goed.”

Yvonne: “Nee, hij laat me nu met rust. Hij valt me helemaal niet lastig, maar ik snap het ook wel. Nou ja, anyway, ik hou erover op, want ik krijg stress.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Yvonne Coldeweijer heeft gebroken met Gordon. Maar beter ook?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen