‘Leco van Zadelhoff, getuig jij tegen slachtoffer Marco Borsato?’

Een opvallend tv-moment in RTL Boulevard: Leco van Zadelhoff wil geen antwoord geven op de vraag of hij een van de getuigen is tégen het vermeende slachtoffer van Marco Borsato.

John van den Heuvel en Leco van Zadelhoff © RTL

Een comeback is verder weg dan ooit voor Marco Borsato nu het OM heeft besloten om hem daadwerkelijk te gaan vervolgen voor ontucht bij een minderjarige. Zijn advocaat Carry Knoops kwam gisteren direct met de mededeling dat er ’29 ontlastende getuigenverklaringen’ zijn tegen zijn vermeende jonge slachtoffer van de zanger.

Vals echtpaar

Een schandálige reactie, vindt misdaadjournalist John van den Heuvel. Hij heeft het bewijsmateriaal tegen Marco ingezien en is heilig overtuigd van zijn schuld. “Ik had dit wel zien aankomen, omdat ik iets meer weet van de achtergronden van de zaak”, vertelt hij aan de desk van RTL Boulevard.

Hij vervolgt: “Ik vind het een beetje vals van het echtpaar Knoops. Ik had het niet van mensen van deze statuur verwacht om nu met zo’n verklaring te komen. Schermen met getuigen, 29 getuigen die dat dan allemaal zouden kunnen weerleggen. Ze hebben in die twee jaar uitgebreid de tijd en mogelijkheid had om dat dan eerder naar voren te brengen.”

Victim blaming

John walgt ervan. “Juist op de dag dat het OM dit naar buiten brengt, komen ze met dit verhaal. Ik vind het niet gepast om dat op zo’n dag te doen. Ik vind het een brug te ver en een vorm van victim blaming. Op deze manier breng je weer extra leed toe aan het meisje, een jonge vrouw inmiddels, die dit allemaal moet ondergaan. Dit vind ik een uitglijder.”

Dan mag Borsato-bestie Leco van Zadelhoff zijn mening geven. “Ja, ongelooflijk heftig. Ik was aan het draaien, ik was aan het filmen voor… Ik was allemaal content aan het maken, dus ik hoorde het pas aan het eind van de dag. Ja, ongelooflijk heftig, maar ik geloof in dit land en ik geloof in de rechtspraak van dit land.”

‘Ben jij getuige?’

Leco lijkt ervan uit te gaan dat Marco zal worden vrijgesproken. “Hij wordt vervolgd, hij is nog niet veroordeeld en ik vind: tot die tijd moet ik gewoon rustig blijven, niks zeggen en gewoon afwachten wat er gaat gebeuren en welke kant de bal op gaat. En ja, maar dat dat allemaal heel heftig is, dat mag duidelijk zijn, ja.”

Dan vraagt John hem op de man af: “Ben jij een van die 29 getuigen ook, die gehoord is?”

Leco wil niet antwoorden: “Nee, daar kan ik niks over zeggen, nee.”

Contact met Leontine

Oftewel: het zou zomaar kunnen dat Leco een van de mensen is die gaat getuigen tegen het vermeende slachtoffer. Het slachtoffer dat volgens John een buitengewoon geloofwaardig verhaal heeft. Wel wil Leco zeggen dat hij contact heeft met Leontine Ruiters, de ex van Marco: “Ik heb wel contact met haar. Het gaat oké.”

Verslaggever Aran Bade denkt dat Marco’s carrière nu definitief voorbij is: “Dat is nu klaar, dat is voorbij. Er ligt volgens mij echt heel erg heftig bewijs. Anders zet het OM dit ook niet door. Ik denk dat mensen dat in het achterhoofd moeten houden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen