Natacha Harlequin kotst Expeditie Robinson onder: ‘Echt heel naar’

Natacha Harlequin vindt dat RTL 4 met Expeditie Robinson echt heel nare televisie maakt. Ze sluit zich aan bij haar collega Iris van Lunenburg, die er gisteren in de eerste aflevering werd uitgeschopt.

Natacha Harlequin en Iris van Lunenburg © SBS 6

Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson is gisterenavond van start gegaan op RTL 4 en een van de kandidaten, Iris van Lunenburg, moest al direct het veld ruimen. Na de uitzending zat ze aan de desk bij Shownieuws en daar had ze er nog steeds zichtbaar moeite mee. “Ik ben er echt met de beste intenties aan begonnen.”

Iris baalt

Iris had er iets heel anders van verwacht. “Ik wilde even uit mijn bubbel, ik was een tijdje ziek geweest, het leven is te kort, ik dacht: ik ga wat anders doen. Ik dacht: gezellig met een groep, we gaan het samen doen. Helaas dachten andere mensen daar iets anders over.”

De tv-persoonlijkheid heeft haar lesje geleerd. “Ik vond het echt heftig om te zien en toen ik het terugkeek, voelde ik me ook best wel naar ook en verdrietig. De volgende keer als ik uit m’n bubbel ga, ga ik wel skydiven.”

Eiland te vol

Presentatrice Airen Mylene: “Het was de eerste dag, je komt net aan op het eiland en toen was het ‘te vol’ en je moest meteen weg.”

Collega Natacha Harlequin vindt het walgelijk. “En dát… Daar wil ik dus iets over zeggen. Ik vond het echt helemaal niet leuk om naar te kijken. Ik kijk nooit Expeditie, dus ik dacht: ik ga het dan nu eens een keertje bekijken. En toen dacht ik: maar je hebt nog niks kunnen laten zien. Het was ook opeens het geval dat er mensen weg moesten.”

Nare televisie

Het is gewoon nare televisie, vindt Natacha. “Ik vond het ook niet leuk om naar te kijken, ik vond het ook pijnlijk, ook niet gezellig en ook niet rechtvaardig. Ik vond het helemaal niet leuk.”

Weet Iris waarom ze zo snel weg moest? Nee. “Dat werd niet duidelijk. Wat jij zegt, Natacha: ik heb heel veel berichtjes ontvangen van kijkers, die allemaal zeiden: ‘Dit was gewoon helemaal niet leuk om naar te kijken en ook niet vrolijk.’ Ik ben echt wel vrolijk ingesteld en je ziet mij nog heel aardig tegen die mensen zeggen: ‘Succes, hè?’ Echt supernaïef.”

Ander soort mensen

Iris had ook geen connectie met de andere deelnemers, die volgens haar ‘een ander soort mensen’ zijn. “Dit was misschien wat meer richting de acteurs, youtubers, influencers en instagrammers.”

Natacha: “Iris, ik moet wel eerlijk tegen je zijn: op welk moment dacht je dat ze bij Expeditie echt dingen samen doen?”

Iris: “Die proeven moet je wel samen doen! Daar moet je toch op elkaar kunnen vertrouwen. Ik moet zeggen dat ik me er echt op heb verkeken. Het was ook een persoonlijk doel van mij: ik was eindelijk weer gezond, mijn lichaam deed het weer goed, ik ben weer lekker aan het sporten. Maar ik heb me wel echt verkeken op hoe gemeen mensen zijn.”

Ze besluit: “Ik keek het en dacht: o, ik vind dit helemaal niet leuk. Ik weet ook niet of ik de rest ga kijken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen