Bridget Maasland verbaast met gekke houding: ‘Lijkt wel priester!’

Bridget Maasland was ooit een brutaal en recalcitrante tv-maakster, maar ze is na haar geruchtmakende breuk met André Hazes jr. een beetje verbitterd geraakt. “Ze lijkt wel een priester!”

Bridget Maasland © RTL

Het lijkt erop dat Bridget Maasland het nooit helemaal heeft kunnen verwerken wat er allemaal tijdens en na haar affaire met André Hazes jr. is gebeurd. We konden hun liefdesavontuur scène voor scène volgen en de zéér pijnlijke manier waarop ze door hem gedumpt werd, hebben we dankzij de roddelmedia ook uitgebreid meegekregen.

High horse

Bridget zit sindsdien in een spagaat: ze leest in RTL Boulevard juice op vanaf de autocue, maar walgt tegelijkertijd van – zoals zij het ziet – lagere roddelmedia. Terwijl ze daar zelf natuurlijk in meer of mindere mate onderdeel van uit maakt. “Wij doen hoor en wederhoor!”, kermt ze dan. Maar iedereen weet dat BLVD keihard meedoet met de clickbaitcultuur.

Het heulen van Bridget met juicevijanden als Heleen van Royen, Samantha Steenwijk en Rachel Hazes maakt haar dan ook een beetje hypocriet, vindt Yvonne Coldeweijer. “Oh, die meid! Bridget is eventjes op een of andere high horse gestapt ofzo de afgelopen maanden. Wat is zij aan het doen?”, vraagt ze zich af in De Juice Show.

Priester

Co-host Mark Koster blijft bij zijn standpunt dat Bridget een verzuurde vrouw is geworden. “Nou, ik heb het hier vorige week gezegd: ik vind dat ze weer moet gaan drinken. Nee, maar echt! Ze gedraagt zich als een soort hoge priester van het moraal.”

Yvonne: “Ze staat altijd een beetje als een soort ijskonijn te boek wat ze volgens mij helemaal niet is.”

Mark: “Ik ben een groot fan van haar. Ik vond haar altijd fantastisch.”

Leuk wijf

Yvonne vond Bridget vroeger, voordat ze verbitterd raakte, echt leuk. “Toen ik nog niet juicete hebben we hebben elkaar wel eens ontmoet achter de schermen. Toen dacht ik: Jezus, wat een leuk wijf is dat.”

Mark: “Het is een onwijs leuk wijf.”

Yvonne: “Maar watskeburt? Ze is op die high horse gaan zitten, deed haar neusje in de lucht, voelt zich ineens heel wat. Misschien doordat ze dan Rachel kan pleasen ofzo, dat ze nog een bestie overhoudt, want I don’t know.”

Rode lap

Rob Goossens vraagt zich in de BLVD Podcast af of Bridget er wel goed aan heeft gedaan om naar de presentatie van het anti-juice-boek van Heleen van Royen te gaan. “Is het niet een beetje een rode lap op een stier dat daar allemaal figuren zoals Rachel Hazes en Samantha Steenwijk rondliepen?”, vraagt hij aan zijn collega.

Hij vervolgt: “Het was toch een soort van je tong uitsteken naar juicekanalen van: hier staan wij, wij vormen een front. Ben je niet bang dat juist de mensen die er waren, daar hoor jij zelf dus ook bij, daardoor extra in het zonnetje gezet worden door de juicekanalen de komende tijd? Van: we krijgen jullie wel.”

Bridget: “Nou, dat zou wel heel ziekelijk zijn. Nog ziekelijker eigenlijk dan dat er wordt omschreven in het boek.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Bridget Maasland in de positie om zich moreel verheven te gedragen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen