Coen Verbraak: ‘NPO hield groot tv-interview met Matthijs tegen’

Coen Verbraak zag het al helemaal te zitten om in een mooie setting te gaan kijken in de ziel van Matthijs van Nieuwkerk, maar de NPO heeft het allemaal tegengehouden. “Ze wilden niet.”

Matthijs van Nieuwkerk en Coen Verbraak © RTL, NPO

Het grote sorry-interview met Matthijs van Nieuwkerk was vorig weekend een grote verrassing. Het stuk stond in NRC en de interviewer bleek Karel Smouter. En dat terwijl de gevallen tv-ster meerdere voorgesprekken heeft gevoerd met Coen Verbraak in het kader van een groot tv-interview. Wat is daarmee gebeurd? Zag Matthijs het niet meer zitten?

Geen tv-interview

Wilfred Genee heeft even contact opgenomen met Coen. “Ik heb Coen nog even gebeld over dat hele verhaal met Matthijs, omdat het een tv-interview zou worden”, vertelt de presentator in Vandaag Inside.

Wat zegt Coen? “Hij zegt: ‘Ja, we waren eigenlijk al heel ver en Matthijs wilde dat interview ook wel geven op tv, alleen de NPO heeft het tegengehouden omdat ze eerst het onderzoek willen afwachten.’ Ze vinden het niet kunnen dat er voor het onderzoek al een tv-interview wordt gegeven.”

‘Wil weer werken’

Johan Derksen vindt het opvallend dat Matthijs’ boezemvriend Özcan Akyol dat niet gezegd heeft. Die zat eergisteren namelijk aan tafel bij VI. “Ik heb sterk de indruk dat Eus hier niet vertelt wat hij weet.”

Wilfred: “Dat zou kunnen. Het verhaal is ook – dat maak ik een beetje uit het verhaal van Coen Verbraak op – dat Matthijs weer aan het werk wil. Die zit nu al zó lang thuis. Het duurt maar en het duurt maar. Het wordt misschien pas aan het eind van het jaar die commissie-Van Rijn.”

Financiën

René van der Gijp denkt dat Matthijs ook gewoon weer geld nodig heeft. “Ja, laten we wel zijn, jongens, dat geldt voor heel veel, en ook voor mij: als er niets in komt en er gaat hetzelfde uit, dan gaat het hard. Dan gaat het echt hard. Dus ja, hij moet weer aan het werk.”

Misschien een commercieel avontuur? “Hij moet niet naar SBS 6 gaan. Daar moet hij echt niet aan beginnen, natuurlijk niet. RTL ook niet. Dan moet hij bij de NPO blijven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

NPO houdt tv-interview met Matthijs van Nieuwkerk tegen. Gaat te ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen