Harry Vermeegen vindt Floor Bremer ‘de allerergste van allemaal’

Harry Vermeegen vindt Floor Bremer, politiek verslaggever van RTL Nieuws, ‘de allerergste van allemaal’. “Die is ook helemaal in de woke! Woke is helemaal goed! Volgens Fleurtje!”

Floor Bremer en Harry Vermeegen © RTL, YouTube

Wie dacht dat Johan Derksen kort door de bocht is, heeft Harry Vermeegen nog niet aan het werk gezien. De vroegere sportpresentator heeft tegenwoordig een opiniekanaal waarop hij conservatieve meningen spuit en dit keer is Floor Bremer aan de beurt. Zij gedroeg zich zondagavond ‘woke’ in de talkshow Renze op Zondag, zegt hij.

Frits op zijspoor

Floor zat tegenover twee mannen die zichzelf níet als woke kwalificeren: Jan Slagter en Frits Wester. Het was duidelijk dat ze zich groen en geel ergerde aan hun positie in het maatschappelijke debat.

Ook Harry Vermeegen zat voor de buis. “Stijgende verbazing heet dat, ja”, zegt hij op zijn praatjeskanaal. “Frits Wester… Nou die nemen we al een tijdje niet meer serieus natuurlijk. Hij is ook een beetje op een zijspoor beland. Die is vanaf jongs af aan helemaal verschrikkelijk CDA.”

Bagger over BBB

Frits is geen objectieve journalist, vindt Harry. “Die dacht bij zichzelf: ik ga mijn CDA-vriendjes eens even helpen op RTL en ik ga eens even die BBB helemaal afzeiken. Nou zeg! En dat laat RTL gewoon allemaal maar begaan. En die Renze ook. ‘Ja hoor, gooi maar even wat bagger over die BBB heen.’ Nou, Frits Wester, alsjeblieft.”

En Jan dan? Is die wel Harry-proof? “Jan Slagter is verder natuurlijk ook heel erg veel ego en ‘ik wil graag in beeld’, maar Jan Slagter zei wel: ‘Ik ben heel erg tegen de wokebeweging.’ Dat ben ik wel behoorlijk met hem eens met die Slagter, ja, want dat wokegebeuren, vrienden, jullie en ik, ja, daar zijn wij geen voorstanders van.”

‘Renze is deugneus’

Bij RTL is dat anders, aldus Harry. “Wat denk je daar bij dat RTL zeg? Daar zit dan die Renze, ook al zo’n ongelofelijke deugneus, ja, werkelijk, om er gek van te worden… Ook die zat dat hele wokegebeuren te verdedigen. Ja, en ik zit weer te kijken, ik denk: hallo, wat is dit allemaal zeg? Ja, en maar babbeldebabbel, ‘viel allemaal wel mee’ en dit en dat.”

Hij vervolgt: “En toen kwam, ja, toen kwam Floor Bremer. Die kwam eventjes even, even, even door de bocht. Nou, en die was eigenlijk de allerergste van allemaal. Die Floor. Ja, die Floor. Die, die, die praat ook een beetje zo, hè. Een beetje, een beetje, hè, een beetje papapapapapa. En vreselijk!”

Allerergste Floortje

Wat vindt Harry van de allerergste Floor? “Die was ook helemaal in de woke! Ja! Nee, woke was ook helemaal goed! Ja, woke! Ja, volgens Fleurtje! Ja! En er waren ook allemaal boze, witte, oude mannen die hadden gewoon de hele wereld altijd bestuurd.”

“Die Floor zeg! Dat RTL! Dat is gewoon een pakhuis vol met woke! En bij die NPO hebben ze er al een heleboel zitten. En nou zitten ze ook allemaal bij RTL. Ai ai ai ai ai. Nou vrienden, voorlopig maar even weg blijven bij Renze.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Floor Bremer een sympathieke mediapersoonlijkheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen