Zien we Miljuschka Witzenhausen terug bij VI? ‘Vrouwen zijn lastig’

Miljuschka Witzenhausen zat gisteren aan tafel bij Vandaag Inside. Een totale mismatch? Dat vindt ze in elk geval wel van Mona Keijzer en Caroline van der Plas. “Unheimlich gevoel.”

Miljuschka Witzenhausen © SBS 6

Het werkt bijna nooit in Vandaag Inside: een vrouw aan tafel. Hélène Hendriks zit daar inmiddels helemaal op haar plek, maar verder schuiven er toch vooral mannelijke gasten aan. En om dat te doorbreken mocht gisteren Miljuschka Witzenhausen langskomen. “Wij hebben best wel moeite met vrouwen”, waarschuwt René van der Gijp direct.

Gereedschapskist

René stelt dat het op een of andere manier vaak gewoon niet matcht met vrouwen. “Het is leuk met vrouwen ertussenin of aan de bar of het meisje ehhh… Roxane, ja. Of Merel, weet je wel. Maar de meeste vrouwen die tussen ons in zaten, dat liep niet lekker. Dat kan je hebben. Ik weet niet of dat aan hen lag. Die hadden zich ook wat te veel voorgenomen.”

Die hadden zich wat te veel voorgenomen? Juist dan zet Miljuschka de enorme gereedschapskist op tafel die ze heeft meegenomen. Wat erin zit? Allemaal hapjes voor de heren. Er wordt verder niets mee gedaan, de heren proeven niks, maar dat ding staat vervolgens wel een kwartier lang in beeld. Storend, klagen kijkers op social media.

Volledige mismatch

Miljuschka lijkt geen geboren VI-gast. Zo wil ze eigenlijk niet over politiek praten, terwijl dat een hoofdonderwerp is in de talkshow. “Ik weet dat jullie het wel eens over politiek hebben. Ik vind dat een beetje een poppenkast, de politiek. Ik kan erover meepraten, maar het is niet wat ik het liefste doe.”

Wilfred Genee probeert het toch: “Als ik zeg Mona Keijzer en Caroline van der Plas, wat zeg jij dan?”

Miljuschka: “Een volledige mismatch, maar soms is het dat tegenpolen elkaar aantrekken. Als ik ernaar kijk, krijg ik er een beetje een unheimlich gevoel van.”

Klinkklare onzin

Johan Derksen is groot BBB-fan en gaat ertegenin. “Wou je dan twee Caroline’s hebben en twee Mona’s? Dit vind ik de ideale match. Die vullen elkaar aan. De een is representatief, de ander een doorzetter.”

Miljuschka: “Dat is wat ik zeg: tegenpolen trekken elkaar vaak aan, maar ik vind het echt… Ja, nee… Als ze naast elkaar staan, dan denk ik: voor Caroline heeft iedereen gekozen, dat is waar iedereen naartoe is gegaan en dan heb je nu Mona… Ja, we gaan zien hoe het uitpakt.”

Johan is niet onder de indruk van zijn VI-gast: “Ik vind het tot nog toe klinkklare onzin.”

Miljuschka: “Dat mag jij vinden, dat is oké, dat is oké.”

Appje van Sam

Hoe komt Miljuschka in vredesnaam terecht bij VI? Vindt haar buurvrouw en goede vriendin Eva Jinek dat wel goed? “Het is omdat jullie een fanatiek redactielid hebben, Sam, en die belt al twee jaar en die zegt: ‘Kom je aanschuiven?’”

Oei, Sam van Royen, de zoon van Heleen van Royen die de carrière van Eva serieuze schade heeft toegebracht door een vuige roddel over haar te verspreiden achter de schermen bij VI. “Dansen op het graf!

Zelf geeft Miljuschka na het reclameblok aan dat ze wel tevreden is: “Ja, goed. Ik was wel een beetje dat ik dacht: wat gaat er gebeuren? Maar het loopt lekker.”

Wat de mannen van VI vinden? Wilfred: “Dat hoor je morgen op zender. Dan zien we elkaar misschien wel weer. Hahaha.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen