‘Woedeaanval bij SBS 6 nog steeds gebruikt tegen Pieter Omtzigt’

De heftige woedeaanval die Pieter Omtzigt vorig jaar had achter de schermen van de SBS 6-talkshow HLF8 wordt nog steeds tegen hem gebruikt, stelt politiek verslaggever Sam Hagens.

Pieter Omtzigt en Hélène Hendriks © SBS 6

Pieter Omtzigt was vorig jaar te gast in de talkshow HLF8, waar Hélène Hendriks hem verraste met het idee om asielzoekers onder te brengen in bordelen. Na de uitzending heeft de politicus verschrikkelijk hard staan schreeuwen. Eén redacteur werd vollédig uitgekafferd omdat hij niet tevreden was over het gesprek aan tafel.

Onzekere Pieter

Nu een dezer dagen duidelijk zal worden of Pieter Omtzigt een eigen partij gaat beginnen, bracht Hélène die explosie gisterenavond weer ter sprake in haar programma De Oranjezomer. “Wij hebben met z’n drieën aan tafel gezeten, jij, Jack en ik, toen Omtzigt bij ons bij HLF8 zat. Wat was jouw indruk van hem?”

Tafelgast Jack van Gelder daarop: “Een heel aardige man, maar toen hij aan tafel ging zitten zag ik enige onzekerheid bij hem en hij had het niet naar zijn zin. Ik ben na afloop van een uitzending altijd meteen weg, maar ik liep naar het gangetje en toen was hij ontzettend aan het mopperen over het feit dat het gesprek niet zo was gelopen als hij wilde.”

Bloedbonje

Pieter had andere dingen willen bespreken, herinnert Jack zich. “Ik heb het niet meegemaakt, maar ik begreep dat er na afloop een bloedbonje is geweest.”

Hélène: “Ja, dat is nooit echt bekend geworden. Jij hebt er iets over verteld.”

Politiek verslaggever Sam Hagens: “Dat is niet helemaal nieuw dit verhaal, want de dag erna is het bij Vandaag Inside ook besproken.”

Hélène: “Maar we hebben geen details uit de doeken gedaan.”

‘Tegen hem gebruikt’

Pieter heeft nog steeds last van dit verhaal, weet Sam. “Hij is uitgevallen naar een redacteur, maar dat is inmiddels ruim een jaar geleden. Misschien wel langer geleden. Wat wel opvallend is aan dit soort verhalen – het schijnt vaker te gebeuren – is dat ze ook wel worden gebruikt in de wandelgangen van Den Haag om Pieter Omtzigt in een verkeerd daglicht neer te zetten.”

Jack: “Maar dat is mijn bedoeling helemaal niet. Ik vind het gewoon een goede vent. Alleen ik vond hem toen zo onzeker.”

Sam: “En we weten nu niet hoe het met hem gaat. Iedereen is pscyholoogje van afstand aan het spelen, maar we weten niet hoe het met hem gaat. Hij maakt een eigen afweging.”

Geen nieuws

Wanneer weten we nou eindelijk of Pieter de politiek in gaat? Sam: “Het duurt nu wel lang. We krijgen deze week duidelijkheid, maar wat opvallend is… De afgelopen dagen sinds vorige week is het eigenlijk een soort onderdeel van mijn dagelijkse ritme: elke ochtend appen met team-Omtzigt: ‘Vandaag nieuws?’ Elke ochtend de reactie: ‘Vandaag geen nieuws.’”

Hij besluit: “Ik vanochtend weer appen: geen reactie. Bellen: geen reactie. De hele dag al geen reactie, dus ze zijn iets aan het bekokstoven, denk ik dan. Het zal gok ik niet heel lang meer duren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Pieter Omtzigt stressbestendig genoeg is om een eigen partij te leiden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen