Hélène Hendriks verbaast Pieter Omtzigt: ‘Asielzoekers in bordelen’

Hélène Hendriks verbijstert Pieter Omtzigt met haar voorstel om asielzoekers te huisvesten in bordelen. “Jij denkt dat ik een grapje maak, maar dat is niet zo hoor”, zegt ze tegen de politicus.

Pieter Omtzigt en Hélène Hendriks © SBS 6

Pieter Omtzigt deed gisterenavond aan de talkshowtafel van HLF8 zijn beklag over het ad-hocbeleid als het gaat om de huisvesting van asielzoekers. Hij vindt dat we de asielcrisis moeten verhelpen met structurele oplossingen. “We gaan nu weer een aantal cruiseschepen huren voor een half jaar en dan gaan ze weer terug.”

‘Bordelen komen vrij’

Gastvrouw Hélène Hendriks komt dan op de proppen met een nogal merkwaardig voorstel: “De bordelen komen vrij.”

Het leidt tot verbazing bij Pieter. “De?”, vraagt hij.

Hélène: “Bordelen komen vrij.”

Het leidt tot gelach vanuit het publiek. Hélène: “Las ik vandaag in de krant. Prostituees gaan eruit, de bordelen komen vrij. Dat zou een oplossing kunnen zijn. Een oplossing.”

Prostituees werken thuis

Hélène doelt op het artikel van De Telegraaf dat prostituees in toenemende mate liever niet meer naar kantoor komen. “Thuiswerken raakt in zwang”, klinkt het. En daardoor moeten steeds meer bordelen de deuren sluiten.

Pieter denkt even dat Hélène een misplaatste grap maakt: “Nee, ik ga niet in dat soort dingen… Dit is een heel serieuze opmerking.”

Hélène: “Ja, dit ook.”

‘Geen grapje’

Dan hervat Pieter het punt dat hij wil maken: “Als je zegt: ‘Er komt hier een boot voor een half jaar liggen en die gaat weg en er zitten duizend mensen in’, dan weet ik dat we in maart weer een crisis hebben, want waar gaan wie die duizend mensen huisvesten?”

Hélène benadrukt daarna alsnog dat ze geen misplaatste grap probeerde te maken, maar dat het een serieus voorstel is. “Jij denkt overigens dat ik een grapje maak, maar dat is niet zo hoor.”

Pieter: “Nou, dat dacht ik wel, ja.”

Hélène: “Ja, ik maak vaak grapjes, maar dit niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Hélène Hendriks de asielcrisis opgelost?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen