‘Maarten van Rossem wil niet van de buis omdat hij ziekelijk ijdel is’

Maarten van Rossem (79) wil niet van de buis omdat hij ‘ziekelijk ijdel’ is, stelt generatiegenoot Johan Derksen (74). “Hij is zó ijdel dat hij gewoon het wereldje niet kan missen.”

Maarten van Rossem en Johan Derksen © SBS 6

De speculaties over dat Herman van der Zandt in huis is gehaald door KRO-NCRV om Philip Freriks te vervangen bij De Slimste Mens hebben voor woede gezorgd bij Maarten van Rossem. De twee tv-senioren hebben afgesproken om nooit afzonderlijk van elkaar door te gaan, dus Philips exit zou ook Maartens exit te betekenen. En hij wil niet van de buis.

Ziekelijk ijdel

Maarten reageert fúrieus en schreeuwt moord en brand over ‘bejaardendiscriminatie‘. Zelf wilde Herman niet bevestigen of ontkennen dat hij De Slimste Mens gaat doen, maar eindredacteur Harm Jan Kinkhorst probeert het brandje te blussen op NPO Radio 2: “Het zou niet zo erg zijn als Maarten en Philip nog een tijdje doorgaan.”

Waarom wil Maarten koste wat kost door met die quiz? Johan Derksen heeft wel een idee, zegt hij in gesprek met Noa Vahle voor KIJK.nl. “Ik vind hem echt een prima kerel en ik heb vroeger wel wat dingen met hem gedaan; het is een aardige man, maar Maarten blijkt ziekelijk ijdel te zijn.”

‘Hij schuift altijd aan!’

Als er een uitnodiging op de mat ligt, zit Maarten gelijk in de taxi, aldus Johan. “Moet je maar eens kijken. Welk programma hem ook belt, ook programma’s waar hij eigenlijk helemaal niet thuishoort: hij schuift altijd aan en is altijd boos dat hij te weinig ruimte krijgt om zijn verhaal te doen.”

Hij vervolgt: “Maarten is een voormalig professor die de semi-intellectueel uithangt en overal een mening over heeft, maar hij is zó ijdel dat hij gewoon het wereldje niet kan missen.”

Onderuit in stoel

Maarten moet accepteren dat hij al erg oud is, aldus Johan. “Kijk: ik ben 74 en als op een gegeven moment de leiding van Talpa zegt: ‘Nou ja, het wordt nou wel een beetje een oude man, hè, met z’n verhalen van vroeger. We zetten daar een jonge jongen op die plaats neer’, dan kun je toch niets zeggen?”

Hij vervolgt: “Als dit seizoen afgelopen is, zou ik het niet raar vinden als ze zeggen: ‘We stoppen met Maarten en met Philip.’”

Johan heeft toch net bijgetekend? “Ik hang niet onderuit in m’n stoel, hè? Ik ben nog strijdbaar. (…) Philip Freriks is een fitte man. Die geef je geen 79. Maarten hangt daar onderuit in die stoel.”

Megakijkcijfers

Ondertussen is het nieuwste seizoen van De Slimste Mens gisteren wel met een magistrale 2,3 miljoen kijkers van start gegaan op NPO 1, goed voor 45 procent marktaandeel. Dat is echt extreem goed. En dat dus met die twee ‘bejaarde’ presentatoren Maarten en Philip.

Tv-professor Tina Nijkamp: “BAM. Wat een triomf! Beste opening van deze quiz ooit en dat in de zomer! Wie had het ook alweer over dat Herman van der Zandt (met eventueel een cabaretier) het duo ging vervangen?! Wat een onzinverhaal was dat. Eén ding is zeker: geen enkel tv-duo zit vaster in het zadel dan dit duo.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen