Pieter Omtzigt begint extreem hard te schreeuwen bij HLF8: ‘Sorry’

Pieter Omtzigt heeft zich maandagavond zwaar misdragen na de live-uitzending van HLF8. De politicus heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. “Hij heeft vreselijk staan schreeuwen.”

Sam Hagens, Pieter Omtzigt en Hélène Hendriks © SBS 6

Het lijkt erop dat Pieter Omtzigt nog niet helemaal is hersteld van zijn burn-out. De politicus heeft zich maandagavond vreselijk misdragen na de live-uitzending van HLF8, waar hij te gast was om te praten over de asielcrisis. Hij raakte tijdens de uitzending al enigszins geïrriteerd toen Hélène Hendriks opperde om asielzoekers op te vangen in bordelen.

Schreeuwende Pieter

Sam Hagens, politiek verslaggever van Hart van Nederland, was bij de uitzending aanwezig en heeft gezien hoe Pieter na afloop volledig uit zijn plaat is gegaan. “Ik wil wel vertellen wat ik heb gezien. Omtzigt was gewoon niet blij met de uitzending”, vertelde hij gisterenavond in Vandaag Inside.

Direct na de uitzending van HLF8 was er een naborrel met de gasten. “Pieter Omtzigt werd toen boos op een van de redacteuren. Toen zijn ze weggelopen in een kamer daarnaast en dat is geëscaleerd, kun je zeggen. Hij heeft behoorlijk staan schreeuwen tot op het moment dat die redacteur niet verder met hem in gesprek wilde gaan.”

Woedeuitbarsting

Het verbaast Johan Derksen niets. “Hij heeft wel vaker van die woede-uitvalletjes, hè?”

Sam: “Hij was niet blij met hoe de uitzending was gelopen. Voor zijn gevoel was hij niet goed voorbereid, maar hij heeft zó staan schreeuwen dat hij vandaag zijn excuses heeft aangeboden aan die redacteur. Persoonlijk ook. Ik heb z’n voorlichter er ook nog over gesproken, over wat er precies is misgegaan. Die zegt: ‘Pieter had z’n dag niet.’”

‘Hij is een gekkie’

René van der Gijp denkt dat Pieter psychisch nog niet helemaal in orde is. “Pieter is ook een beetje een gekkie, denk je niet? Dat hoor ik van alle kanten.”

Wilfred Genee: “Hij is vrij emotioneel. Hij is waarschijnlijk nog niet helemaal fit dan ofzo.”

Waarom was Pieter zo boos? Sam: “Ik heb niks opvallends gezien in de uitzending, maar voor z’n gevoel ging het niet zo. Het was duidelijk dat het over de asielcrisis zou gaan en over Ter Apel. Ik weet ook niet waar het precies mis is gegaan.”

Excuses

Het wangedrag van Pieter is inmiddels door zijn woordvoerder bevestigd aan Hart van Nederland. “Hij had zijn dag niet en het ging in de voorbereiding van het programma voor zijn gevoel niet goed, maar dat kunnen geen redenen zijn om zo boos te worden”, aldus de persvoorlichter.

Gaat Pieter zijn gedrag veranderen? “Dit zal niet meer gebeuren.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen