Ronald Molendijk: ‘Thijs Römer n**kt overal rond, is een leugenaar’

Ronald Molendijk vindt het buitengewoon ongeloofwaardig dat Thijs Römer twee weken na zijn veroordeling opeens tóch met excuses komt. “Die leugenaar n**kt overal rond!”

Thijs Römer en Ronald Molendijk © NPO, SBS

Wat zal Thijs Römer geschrokken zijn: hij werd twee weken geleden gewoon veroordeeld voor een maand gevangenisstraf voor zijn ranzige zedenmisdrijven bij drie minderjarige meisjes. De acteur maakte gisteren bekend in hoger beroep te gaan en ging in zijn statement opeens tóch door het stof: “Het spijt me heel erg.”

Echt spijt?

Eh, Thijs heeft tijdens de urenlange zitting geen enkel berouw getoond, maar nu hij veroordeeld is en naar de bak moet, spijt het hem ineens wél? Of is dit gewoon een tactiek in aanloop naar zijn hoger beroep? Er werd gisterenavond over gediscussieerd in de studio van Shownieuws op SBS 6.

Volgens Bram Moszkowicz zou Thijs er tijdens zijn hoger beroep goed aan doen om iemand anders de schuld te geven van het eerdere uitblijven van zijn excuses. “Dan kan hij zeggen, waarschijnlijk naar waarheid: ‘Ik had adviezen gevolgd, die ik waarschijnlijk niet had moeten opvolgen over datgene wat ik zou verklaren tijdens de zitting.’”

‘N**kt rond!’

Ronald Molendijk vindt dat het ‘berouw’ van Thijs echt veel te laat komt. “Die rechters hebben ook kranten en internet, dus die lezen ook dat hij mensen trouwt en vervolgens met de bruid naar bed gaat en dat hij aan alle kanten rondn**kt. Die denken toch ook: die man spreekt nooit de waarheid?”, zegt hij.

De muziekkenner wijst hier op de affaire die Thijs heeft gehad met de geliefde van zijn goede vriend, terwijl hij die twee nota bene met elkaar heeft getrouwd. “Als hij straks voor de rechter staat, begint het volgens mij toch met: ‘Wil u de waarheid spreken?’”

Geen waarheid

Bram stelt dat Thijs helemaal niet de waarheid hoeft te spreken. “Nou, dat hoeft hij niet als verdachte. Dat hoef je niet, nee.”

Ronald: “Dus in de tweede rechtszaak ook niet?”

Bram: “Nee, een verdachte in Nederland hoeft niet de waarheid te vertellen. Natuurlijk, rechters zijn ook mensen en lezen ook kranten, maar de hogere rechters moeten hem als verdachte een nieuwe kans geven. Als hij daar oprecht en naar waarheid en goed onderbouwd een andere verklaring aflegt, dan kan dat in zijn voordeel werken.”

Leugenaar

Ronald: “Nu zeg je: ‘Naar waarheid’, maar dat is toch helemaal niet relevant?”

Bram: “Naar zijn waarheid. Als jij ervan uitgaat dat iedereen liegt…”

Ronald: “Nou, ik ga er wel van uit dat Thijs Römer liegt.”

Bram gelooft dat Thijs oprecht is en zich liet leiden door slechte adviezen: “Ik ga ervan uit dat als hij goed geadviseerd wordt, dat hij in beroep dan de waarheid zegt, ja.”

‘Heel erg dom’

John van den Heuvel heeft in RTL Boulevard gezegd dat hij een hogere straf voor Thijs niet uitsluit, maar ziet nu ook die excuses voorbijkomen: “Als dat zijn proceshouding wordt in hoger beroep, dan kan het zomaar zijn dat rechters toch wel enig mededogen laten voelen en wel voor een lagere straf gaan.”

Volgens Johan Derksen is een hoger beroep pr-technisch ‘het domste’ wat Thijs kan doen en zijn Vandaag Inside-tafelgast Özcan Akyol noemt de acteur ‘verknipt’. Evert Santegoeds tot slot in Shownieuws: “Voor zijn carrière zal het in elk geval niet heel veel uitmaken, want die is toch al naar de knoppen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het geloofwaardig dat Thijs Römer pas na zijn veroordeling met excuses komt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen