Na emoverhaal over faalangst: tv-optreden Rolf Sanchez gaat mis

Het lijkt wel een klucht: Rolf Sanchez zag zijn muzikale optreden bij Humberto Tan gisterenavond faliekant misgaan, vlák na een verhaal over zijn tijdelijke faalangst en mentale struggles.

Rolf Sanchez © RTL

Psychische problemen zijn onmiskenbaar hartstikke vervelend, maar al die BN’ers die zich direct interessant genoeg wanen om daar twintig minuten lang over te gaan praten aan een talkshowtafel en er vervolgens ook nog een hele ‘documentaireserie’ aan te hangen… Het is natuurlijk regelrechte ik-zucht. En ook Rolf Sanchez doet daar aan mee.

Menustress

Rolf zat gisteren aan tafel bij Humberto Tan om even lekker leeg te lopen. Even lekker alles eruit. Hij hield echt een héél verhaal over dat hij niet meer kon kiezen welk gerechtje hij wilde in een restaurant, dat hij niet van zijn vriendinnetje kon houden omdat hij niet van zichzelf kon houden, dat hij niet meer was wie hij wilde zijn en zich mislukt voelde on stage.

Tot overmaat van ramp begonnen zijn stembanden hem ook nog in de steek te laten. Die hadden een burn-out. Of híj had een burn-out en dat sloeg dan op zijn stembanden. Zoiets in elk geval. En daar kwam dan weer faalangst uit voort. Nu is dat allemaal weer over. De slotvraag van Humberto vat alles samen: “Durf je weer te kiezen in een restaurant?”

Rolfs oortje

En? En? Ja. Rolf durft weer te kiezen. Hartstikke fijn. Nou, die jongen dus eindelijk van Humberto’s divan af, loopt naar het podium en dan gaat het al gelijk fout. “O, wacht even, wacht even, ik heb mijn oortje uitgetrokken.”

Humberto: “Je weet dat je nu middenin de studio staat voor de camera, hè? Is niet erg hoor. We wachten wel met z’n allen. Als je klaar bent, ga ik je nog een keer aankondigen. Dat is lekkerder voor het applaus. Zeg maar ja.”

Rolf eenmaal op zijn plekje: “Doe maar nu!”

Tv-misser

Rolf begint vervolgens te zingen, maar er is niemand die het hoort. Wat blijkt? Na dat héle verhaal over zijn tijdelijke faalangst en zijn podiumvrees laat de techniek hem gewoon in de steek. Jeetje, jeetje, jeetje. Dan sta je wel even met je mond vol facings. Rolf steekt direct zijn vinger op: “Ik hoor niks!”

Humberto: “Rolf, even, hè? Kijk, we hebben net uitgebreid gepraat over stemverlies en dat je keuzes moet maken in je leven… Maar je hebt één ding niet genoemd! De techniek! Dat gaat wel eens fout! Voor de mensen thuis: dit ligt níet aan Rolf, dit ligt níet aan z’n stem. Wat we gaan doen is: we gaan aan de knoppen draaien en we gaan straks zingen!”

‘O, je leeft nog!’

Na de reclame gaat Rolf alsnog zijn liedje Ik Denk Aan Jou zingen en bij de aankondiging blijkt direct dat Humberto niet echt lekker heeft opgelet tijdens het emorelaas van de zanger. Als hij opsomt over wie Rolf allemaal gaat zingen, merkt Humberto op: “Hij denkt ook aan Ruud, zijn manager die er helaas niet meer is.”

Eh, manager Ruud zit gewoon drie stoelen verderop. “O, jij was het? Ik ben blij dat je nog leeft!”

Fragment

Rolf over al zijn struggles:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

BN'ers die op televisie leeglopen over al hun struggles: interessant of beetje privé?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen