‘Matthijs van Nieuwkerk had Rolf Sanchez-saboteur uitgescholden’

Matthijs van Nieuwkerk, wiens sorry-interview dit weekend in de kiosk ligt, zou de geluidsman die het tv-optreden van Rolf Sanchez bemoeilijkte verrót hebben gescholden, denkt Johan Derksen.

Rolf Sanchez en Matthijs van Nieuwkerk © NPO

Tv-sterren kijken wel linker uit als ze ooit nog een medewerker terecht willen wijzen, want voor je het weet eindig je als Matthijs van Nieuwkerk. Hij staat nu al bijna een jaar op non-actief omdat hij medewerkers van De Wereld Draait Door heeft uitgekafferd. Na al die tijd op de strafbank lijkt zijn comeback eindelijk aanstaande.

Sorry-interview

Matthijs’ grote sorry-interview met Coen Verbraak zit eraan te komen. Niet op de radio of op televisie, maar in de krant. Er zou dit weekend een groot vraaggesprek verschijnen in NRC, dat vanavond mogelijk al online komt. Of dat klopt is dus even afwachten, maar het is nu al duidelijk dat dat niet genoeg zal zijn: uiteindelijk wil men ook een tv-interview.

De grote vraag is: heeft Matthijs zijn enorme temperament weten te temmen? We zagen eergisteren op televisie hoe het optreden van Rolf Sanchez in de talkshow van Humberto Tan mislukte vanwege een falende geluidsman. Zo’n technicus zou onder het schrikbewind van Matthijs vollédig zijn uitgekafferd, denkt Johan Derksen.

Verrot schelden

Johan moest gelijk aan Matthijs denken toen hij dat fragment met Rolf voorbij zag komen, vertelt hij in Vandaag Inside. “Dit is nou een saillant voorbeeld. Als Matthijs van Nieuwkerk dit had meegemaakt, dan had hij de geluidsman helemaal verrot gescholden. En volledig terecht, hè?”

Collega Wilfred Genee daarop: “Ja, ik bedoel: die jongen vertelde een heel kwetsbaar verhaal en dan overkomt je dit, weet je wel. Dan ga je het voor het eerst weer proberen voor een groot publiek, je vader en iedereen zit erbij… En dan dit.”

Blunderende Humberto

Overigens blunderde Humberto zelf óók, merkt Wilfred op. “Rolf vertelde dat het liedje ging over mensen verliezen. Hij vertelde een verhaal over Ruud, z’n manager. Die lag in het ziekenhuis en hij moest op een gegeven moment de kamer verlaten en het was niet zeker of Ruud het zou gaan redden. Dat speelde mee in dat nummer.”

Hij vervolgt: “Daar maakte Humberto uit op dat die man was overleden, maar dat vergat Humberto te vragen. Humberto vroeg niet meer van: ‘Hoe is het nu met Ruud afgelopen?’, dus die ging er helemaal van uit van: Ruud is dood.”

Ruud zat echter gewoon in de studio. “O, je leeft nog.”

Warrig gesprek

Tafelgast Angela de Jong vond het geen goede uitzending van Humberto. “Het was een warrig gesprek. Ik kon er ook moeilijk mijn aandacht bij houden.”

Ze leeft mee met Rolf, die het slachtoffer was van de technische problemen. “Die was compleet op van de zenuwen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen