Mattie Valk vindt imagodreun Marieke Elsinga niet terecht: ‘Nou en!’

Mattie Valk vindt het niet terecht dat het imago van Marieke Elsinga als tv-presentatrice zo’n enorme klap heeft gekregen door haar megaflop Alles is Muziek. “Ik snap daar geen fluit van.”

Mattie Valk en Marieke Elsinga © Qmusic, RTL

Het heeft critici massaal verbaasd dat juist het programma Alles is Muziek is uitgekozen voor het solo-presentatiedebuut van Marieke Elsinga. Dit was echt een dráák van een show: Nederland zapte massaal weg toen kandidate Irene Moors als een bezetene op een sjoelbak begon te rammen. Is dit wat Marieke ons wil gaan brengen op het vlak van tv-amusement?

Mattie snapt het niet

Het belooft natuurlijk niet veel goeds. Als je met zoiets slechts begint, dan is dat natuurlijk een desastreuze start van je carrière als amusementspresentator. Die dreun van haar imago is volgens Mattie Valk echter niet terecht. Hij is Marieke’s co-host in de ochtendshow van Qmusic en zag de publiciteitsstorm met lede ogen aan.

Mattie beklaagt zich daarover in het AD: “Ik heb eerlijk gezegd de kritieken met stijgende verbazing gelezen. Ik snapte daar echt geen fluit van. Er keken wat minder mensen naar, nou en! Ik ken geen bekende Nederlander wiens carrière in één rechte lijn omhooggaat.”

Marieke niet onzeker

Is Marieke niet bloedonzeker geworden door die megaflop? Iedereen zal natuurlijk met een vergrootglas naar haar volgende tv-format kijken. Als dat wéér zo verschrikkelijk slecht is, dan kunnen we die Marieke natuurlijk wel afschrijven.

De presentatrice staat er echter nuchter in, geeft ze aan. “Ik heb er veel plezier bij gehad. Helaas vonden de kijkers het niet leuk genoeg. Natuurlijk laat me dat niet koud, maar het heeft me ook niet onzeker gemaakt. Als je nieuwe dingen uitprobeert, ga je soms ook onderuit.”

Barend & Van Dorp

Marieke vindt de negatieve pers die ze kreeg ook wel een beetje too much. “We moeten ook niet doen alsof ik de nieuwe Barend & Van Dorp probeerde te maken. Daarbij heb ik ook heus nog genoeg te leren. Momenteel ben ik opnieuw bezig met een entertainmentprogramma voor RTL 4, waar ik nog niets over mag zeggen.”

Overigens moet Mattie er niet aan denken om zo’n tv-carrière na te jagen: “Die ambitie heb ik totaal niet. Ik heb al een haat-liefdeverhouding met de camera’s die Marieke en mij elke dag vastleggen tijdens de ochtendshow.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Marieke Elsinga's volgende programma cruciaal is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen