Isa Hoes alwéér op reis, nu naar Oostenrijk: ‘Drie struiken geplant?’

Isa Hoes heeft flink wat kritiek over zich heen gekregen vanwege het afkopen van haar vliegschaamte, maar ze trekt zich er niets van aan. De actrice is afgelopen week alwéér op reis geweest.

Isa Hoes © NPO

De ecologische voetprint van Isa Hoes rijst de pan uit. Al jammerend over de uitstoot die ze veroorzaakt, reist de actrice van hot naar her. Ze kocht vorige week het schuldgevoel over haar vliegreis naar Kopenhagen af door bomen te planten, maar is deze week alweer naar Oostenrijk gereisd, dat toch zo’n duizend kilometer van Amsterdam verwijderd is.

Vervuilende Isa

Het is Isa ook niet ontgaan dat ze flink wat kritiek over zich heen heeft gekregen met het afkopen van haar vliegschaamte. Het werd op de nationale televisie zelfs ‘dom gel*l‘ genoemd. Vandaag, in de nieuwste podcast van Marc-Marie Huijbregts, reageren de twee subtiel op de ontstane ophef.

Isa lachend: “Hoe was mijn week? Nou ja, ik ben naar Oostenrijk gereden deze week. Hahaha. Een op-en-neertje.”

Marc-Marie plagend: “Dat is wel vervuilend.”

Drie struiken

Isa kan er wel om lachen. “Hahahaha.”

Marc-Marie: “Voor de autorit heb je drie struiken ergens geplant?”

Isa: “Hahahaha. Te makkelijk dit. Het is te makkelijk! Want jij vliegt wanneer?”

Marc-Marie: “Maar goed, hoe was Oostenrijk?”

Fantastisch

Isa heeft genoten van Oostenrijk. “Nou, Oostenrijk is… Ik ben nog nooit… Nee, dat is niet waar, ik ben niet nog nooit in Oostenrijk in de zomer geweest. Volgens mij als kind wel eens een keer. Ja, het is toch wel fantastisch in die bergen en dat het gewoon groen is.”

Ze vervolgt: “Ik ben namelijk ook wel eens op wintersport in dat soort landen geweest – ik hou niet van skiën hoor – maar ik vond het nu heel mooi groen en een blauwe lucht. Toch nog af en toe wit sneeuw ergens zien en frisse lucht… Heel erg fijn!”

Varken op varken

Marc-Marie vindt het eten in Oostenrijk ranzig. “Culinair Oostenrijk vind ik altijd vaak best ingewikkeld, omdat het vaak daar varken met varken met varken eroverheen is. Was dat ook jouw ervaring?”

Isa: “Nee, ik had heel andere dingen. We zaten in een hotel waar ze echt heel goed kookten. Een spahotel met allemaal heerlijke behandelingen en heel lekker eten. Je kon elke avond kiezen uit een voorgerecht en hoofdgerecht met drie keuzes. Ik heb nergens varken op varken zien staan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Isa Hoes reist van hot naar her. Is het dan überhaupt geloofwaardig om zo te roeptoeteren over het klimaat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen