John van den Heuvel raadt Gordon aan: ‘Drink koffie met Evert!’

John van den Heuvel raadt zijn boezemvriend Gordon aan om gewoon eens koffie te gaan drinken met Evert Santegoeds, zoals de Privé-baas zelf ook voorstelt. “Dat is verstandiger.”

Gordon en John van den Heuvel © RTL

Gordon is woest over een interview dat Evert Santegoeds heeft gehouden met zijn veelbesproken ex-verloofde Gavin Rozario. De tv-miljonair heeft nu aangifte gedaan van smaad en laster tegen de hoofdredacteur van weekblad Privé, maar het Openbaar Ministerie heeft de zaak geseponeerd en stelt dat Evert gewoon zijn werk doet.

Kleine kans

Nu is Gordon niet alleen woest op Evert, maar ook op het OM. Hij wil hen via een zogeheten artikel 12-procedure dwingen om alsnog tot vervolging over te gaan. “Maar eigenlijk zegt het Hof in negen van de tien gevallen: ‘We volgen het OM en we houden het bij het seponeren van de zaak’”, reageert John van den Heuvel in RTL Boulevard.

John, die al jaren bevriend is met Gordon, denkt dat het kansloos is. “De kans dat het gebeurt, wat Gordon graag wil, is niet heel groot. Aan de andere kant: hij heeft het volste recht om dit te doen en kennelijk zit dit hem zo hoog, dat hij daarover naar de rechter wil stappen. Dat mag, ook als je Gordon bent.”

Koffiedrinken

Heel verstandig is het echter niet, vindt John. “Alleen ja, zelfs al zou de procedure dus wel door de rechter worden aanvaard en er komt wél een rechtszaak, dan krijg je weer een hoop gedoe en een hoop publiciteit. Kun je dan niet beter gewoon eens met elkaar een kop koffie drinken? Dat zou misschien wel verstandiger zijn.”

Met dat standpunt zit John op één lijn met Evert, die in zijn podcast heeft voorgesteld om inderdaad een bak koffie te gaan drinken met Gordon, bijvoorbeeld in diens koffietent Blushing.

Zonde van geld

Rob Goossens is het eens met John en Evert. “Het is zonde van zijn geld en zonde van zijn reputatie, want het is weer negatieve aandacht waar hij juist zo klaar mee is. Zo’n zaak kost gewoon tienduizenden euro’s. Zijn Talpa-contract loopt eind dit jaar af en hij leeft nogal op grote voet. Hij zal toch ergens moeten bezuinigen.”

Hij vervolgt: “Dan is niet-doorprocederen in een zaak waarvan ik ook het gevoel heb… Ja, als het OM nu al zegt van: ‘We zien er helemaal geen zaak in’, hoe kansrijk ben je dan?”

Ruziemaker

Evert vindt Gordon een ruziemaker, zegt hij in zijn podcast. “Ja, die moet toch nog even door met zijn affaire en begint nu ruzie te maken met justitie! Die neemt hij allerlei dingen kwalijk over het lekken van een vertrouwelijke aangifte… Dat heeft hij zélf gedaan via Coldeweijertje! We moeten er maar niet meer al te veel woorden aan vuilmaken.”

Rob adviseert Gordon te stoppen. “Het is voor zijn reputatie gewoon niet goed. Gordon heeft nu zoveel negatieve aandacht en het is gewoon zonde. Je gooit er zelf reden voor nieuwe negatieve aandacht bij. Kom gewoon met nieuwe muziek, ga leuke dingen doen, daar heeft hij honderd keer meer aan dan wéér een opstootje dat eigenlijk niet te winnen valt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Gordon alleen maar zijn eigen reputatie schaadt met het schoppen tegen Evert?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen