Isa Hoes afgeslacht op nationale televisie: ‘Wat een dom gel*l!’

Zondag rustdag? Niet voor Isa Hoes. Gutteguttegut, wat is die vrouw gisteren de hele dag door de mangel gehaald op sociale media. En bij Shownieuws ging het ’s avonds nog even door…

Isa Hoes en Guido den Aantrekker © Instagram, SBS

Veel mensen zijn er allergisch voor: BN’ers en prominenten die het gewone volk uitleggen hoe je klimaatbewust moet leven, maar zelf een ecologische voetprint hebben die zijn weerga niet kent. Ook voor Isa Hoes is het een belangrijk thema, maar ze is van de week wel met het vliegtuig op citytrip gegaan naar Kopenhagen.

Isa aangepakt

Isa vindt zo’n vliegreis vervelend, maar benadrukt dat ze ter compensatie wel bomen heeft laten planten. Ze bedoelt dat hokje dat je tijdens het boeken van de vlucht kan aanvinken om je CO2-uitstoot te neutraliseren voor een paar euro. Volgens milieuorganisatie Fossielvrij NL is dit ongelooflijke onzin: “Je kunt het simpelweg niet tegen elkaar wegstrepen.”

Het excuus van Isa maakte de actrice gisteren trending topic op X (het voormalige Twitter), waar ze behoorlijk werd afgemaakt. “Isa Hoes, naar Kopenhagen hoef je echt niet te vliegen en iedereen weet dat bomen planten een marketingverhaal is. Zo’n slecht verhaal”, zegt Keesje bijvoorbeeld.

‘Dom gel*l!’

’s Avonds kreeg Isa ook nog eens de hele Shownieuws-desk over zich heen. “Deze uitspraak is haar door het Nederlandse publiek niet in dank afgenomen”, concludeert presentatrice Tooske Ragas in de showrubriek op SBS 6.

Story-baas Guido den Aantrekker: “Nee, maar als ik het even in het plat Nederlands zeg: ik vind het allemaal zo’n dom gel*l. Het is allemaal dat gedeug. Het idee dat je dit al zegt en je je bijna gaat excuseren dat je vliegt, hè? (…) Deze mensen hebben altijd de grootste mond over hoe het allemaal moet, maar practice what you preach.”

2,74 euro

Dat hele bomen-planten-verhaal is onzin, aldus Guido. “Met een enkeltje Kopenhagen heb je 0,15 ton CO2-uitstoot en als je dat omrekent bij Trees for All, dan moet je voor die uitstoot 2,74 euro doneren, dus het is ook niet zo dat je denkt: ik moet flink lappen. Het is dus ook wel heel erg gratuit. Heel makkelijk gezegd om te roepen: ‘Ik stop het in bomen!’”

Collega William Rutten vindt het ook een slecht verhaal van Isa. “Dus als ik naar L.A. vlieg, dan kost me dat 10 euro en kan ik er een supergoed gevoel over hebben?”

‘Hou je mond!’

Tooske: “Maar is het niet zo dat we allemaal ons best doen en dat we ook allemaal dingen doen waarvan we zelf weten dat het misschien niet zo handig is? Dat mag toch? Gaat het niet pas mis als je andere mensen de maat neemt?”

Guido: “Ja, maar weet je, Tooske? Doe het dan gewoon! Stort die 2,74 euro, maar hou je mond verder erover dat je vliegschaamte hebt! We zullen allemaal aan deze tafel iets aan goede doelen doen, we zetten ons in voor de maatschappij, we zijn lief voor onze opa of oma of de buurtjes, maar dat gaan we hier toch ook niet rondtoeren?”

“Vlieg dan gewoon niet! Het is zo makkelijk. Je kunt wel lekker deugen, maar je stapt toch weer in dat vliegtuig.”

Hautain gezeur

Guido heeft helemaal niets met mensen met vliegschaamte. “Het idee alleen al dat je je gewoon moet schamen dat je vliegt… Het is gewoon een vervoermiddel. (…) Ik vind dat we met z’n allen niet zo moeten zeiken. (…) Altijd dat gedeug van mensen die zeggen: ‘Ik heb vliegschaamte!’ Wat een geklets.”

Collega Iris van Lunenburg besluit: “Ik vind het gewoon echt hautain gezeur dat je met zo’n boompje gaat doen alsof je zo goed bent, maar daar gaat het helemaal niet om!”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen