Humberto Tan volgt Eva Jinek níet op: ‘Zit men op mij te wachten?’

Humberto Tan ziet het niet echt zitten om Eva Jinek op te volgen als het belangrijkste gezicht van de late avond van RTL 4. “Ik twijfel of het publiek op mij zit te wachten”, bekent hij.

Eva Jinek en Humberto Tan © RTL, SBS

Ze wonen praktisch naast elkaar in Abcoude: talkshowdiva Eva Jinek en de grote RTL 4-baas Peter van der Vorst. Dan zullen die vast dik met elkaar zijn, zou je denken, maar niets is minder waar: na een samenwerking van vier jaar heeft ze achter zijn rug om gewoon met de AvroTros onderhandeld. Hij had volgens Humberto Tan echt géén idee.

‘Humberto is logisch’

Humberto is vanavond, zo aan de start van het tv-seizoen, terug op de buis met zijn talkshow. Daarna nemen Beau van Erven Dorens en Renze Klamer het stokje over. Maar wie nou echt de vaandeldrager wordt van de late avond van RTL 4? Dat is nog onduidelijk. Beau en Humberto lijken niet te willen, Renze is er nog een maatje te klein voor.

Van dit drietal is er maar één die al eens vaandeldrager is geweest: Humberto, met zijn toenmalige RTL Late Night. “Ik dacht: Humberto Tan is natuurlijk de meest logische persoon om daarnaar te vragen als het op kwesties gerelateerd aan Humberto het dan gaat”, zegt mediakenner Victor Vlam in de podcast De Communicado’s.

‘Absoluut niet!’

Victor heeft het Humberto naar eigen zeggen ‘gewoon even zelf gevraagd’. “Heeft hij de ambitie om weer gewoon terug te keren naar zijn oude tijdslot, om als het ware de vaandeldrager van dat tijdslot te worden voor RTL 4? En hij is daar heel duidelijk over: dat wil hij echt absoluut niet.”

Dat Humberto opeens afscheid lijkt te hebben genomen van amusements-tv en opeens met documentaires te zien is, wijst niet op een definitieve comeback als talkshowhost, meent Humberto. “Hij zegt dat het toeval is dat er nu ineens een aantal journalistieke producties tegelijkertijd worden gelanceerd.”

‘Wil men mij wel?’

Toch lijkt onzekerheid Humberto ook parten te spelen. “Het meest opmerkelijk was dat hij letterlijk tegen mij zei van: ‘Ik twijfel of het publiek op mij zit te wachten.’ En dat is een hele duidelijke uitspraak, want daarmee dacht ik direct: oké, dan heeft hij inderdaad die ambitie niet. Als hij in het geheim die ambitie had, dan ging hij dat natuurlijk niet roepen.”

Op die manier maak je RTL 4 natuurlijk ook onzeker, aldus Victor. “En ik moet je zeggen, ik twijfel er ook wel een beetje aan of het publiek erop zit te wachten. Dus ik vind het ook ergens wel hele scherpe zelfanalyse van Humberto. Ik vind dat ook wel knap eigenlijk, als ik eerlijk ben. Dus ja, het overtuigde mij eigenlijk direct dat hij die ambitie niet heeft.”

En Renze dan?

Eén ding is volgens Victor zeker: “Humberto is niet de opvolger van Eva Jinek.”

Beau wil het niet. Wat nu dan? “Renze is misschien als ster niet groot genoeg om dat tijdslot te kunnen dragen. Betekent dus dat er gewoon iemand anders bij moet komen. Wie dat is, dat weten we nog niet, maar het is in ieder geval hiermee een zekerheid dat dat gaat gebeuren: er komt een vierde presentator bij.”

Het moet volgens hem Matthijs van Nieuwkerk worden. “Wat mij betreft wel, ja. Ik denk dat het heel logisch zou zijn voor Matthijs vanwege zijn eerherstel. Ik denk dat het ook voor RTL 4 een hele goede zet is, want het is iemand die inhoudelijk heel sterk is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Renze Klamer überhaupt past in één rijtje met Beau van Erven Dorens en Humberto Tan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen