Bas Nijhuis níet aan tafel bij Vandaag Inside: ‘Je moet je rol weten’

Bas Nijhuis zat in de zomerse VI-vervanger De Oranjezomer pontificaal aan de talkshowtafel, maar bij Vandaag Inside moet hij weer genoegen nemen met de barkruk. “Je moet je rol weten.”

Bas Nijhuis en Wilfred Genee © SBS 6

Een aantal gasten die in Vandaag Inside altijd aan de bar zitten, mochten in De Oranjezomer opeens plaatsnemen aan tafel. Denk naast Bas Nijhuis bijvoorbeeld ook aan Raymond Mens, die nu overal zo ongeveer roept dat hij drie ton moet krijgen van John de Mol. Hij is daardoor zelfs live op televisie uitgescholden voor ‘commerciële hond‘.

Terug op kruk

Johan Derksen was niet al te enthousiast over die stoelendans bij De Oranjezomer. “Het enige wat ik daarvan zou kunnen zeggen is dat niet elke bargast ook een succes aan tafel is, want dat zijn zulke gespecialiseerde mensen die het bij hun specialisatie moeten houden. “Als die mee gaan zitten lullen, word ik daar niet blij van.”

Over wie hij het had, hield Johan wijselijk voor zichzelf, maar het zou zomaar om scheidsrechter Bas Nijhuis kunnen gaan. Hij zit nu bij Vandaag Inside gewoon weer op de barkruk.

Promotie

Wilfred Genee tegen Bas in de rubriek In De Wandelgangen: “Ik zag jou zitten aan tafel. Je hebt promotie gemaakt. Hoe is het om weer terug te zijn aan de bar?”

Bas: “Ja, beter. Dit is gewoon goed. Ik vind dit prima aan de bar.”

Wilfred: “Ik zag mensen floreren. Raymond Mens werd steeds groter en groter.”

Bas: “Ja, maar je moet oppassen dat je dan niet in jezelf gaat geloven op een gegeven moment.”

‘Moet je rol weten’

Wilfred pookt het vuurtje op: “Ja, gebeurde dat? Zag je dat bij mensen?”

Bas: “Ja, dat zag je wel bijmensen. Ik zag ook wel verschil bij Rutger Castricum. Die is bij jullie heel erg rustig aan tafel en daar heel erg aanwezig. Ik vind: je moet je rol wel weten en de bar vind ik echt een prima positie. Jullie maken het met z’n drieën en er zit altijd één gast bij die dan ook wat inbreng heeft. Daar gaat het om en dan moet je je rol wel weten.”

Gele trui

Het optreden van Bas in De Oranjezomer haalde de headlines omdat Hélène Hendriks door zijn felgele trui een zonnebril op moest zetten.

Bas: “Nee, die doe ik niet meer. Ik heb het voor de sponsor gedaan en ik mocht daarna… Iedereen was heel blij.”

Wilfred: “Twintig truitjes opgestuurd?”

Bas: “Twintig truitjes opgestuurd, haha! Ja, dat klopt! Net als jij altijd met dat horloge zo, toch?”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen