Humberto Tan: ‘Peter had juist goed gevoel over contract Eva Jinek’

Humberto Tan stelt dat Peter van der Vorst juist een goed gevoel had over de contractonderhandelingen met Eva Jinek. Hij zag haar vertrek totáál niet aankomen. “Het leek daar niet op.”

Humberto Tan, Eva Jinek en Peter van der Vorst © RTL

Eva Jinek verraste deze zomer vriend en vijand door haar terugkeer naar de publieke omroep bekend te maken. Het is pijnlijk dat ze na vier jaar bij RTL 4 kennelijk nog totaal geen goede band had opgebouwd met zenderbaas Peter van der Vorst, die notabene op steenworp afstand van haar woont in het BN’er-dorp Abcoude.

Peter wist het niet

Die linke Eva gaf Peter namelijk gewoon keihard het gevoel dat ze er gewoon samen uit zouden komen. “Ik heb regelmatig contact met RTL-directeur Peter van der Vorst en die zei dat ze nog aan het praten waren. Hij had een goed gevoel over die gesprekken en het leek er niet op dat ze zou vertrekken”, vertelt Humberto Tan aan De Telegraaf.

Hoewel hij haar directe collega is, heeft Eva niet eens wat laten weten aan Humberto. Iedereen op de late avond van RTL 4 zit dus lekker op zijn eigen eilandje. “Nee ik heb haar nog helemaal niet gesproken. Ze is zwanger en gaat straks bevallen. Maar het is voor haar een nieuw avontuur dus ik kan die keuze alleen maar toejuichen.”

Vervanger van Eva?

Humberto keert na het weekend terug op de buis voor tien weken, daarna neemt Beau van Erven Dorens het stokje over en dan Renze Klamer. Wat er daarna gebeurt, is volgens Humberto nog niet duidelijk.

Als er toch weer een vierde talkshowhost bij komt, dan is het beter als dat een vrouw is, vindt Humberto. “Wat moet je nog met een vierde man? Een vrouw erbij is gezonder. Ik heb wel een of twee namen die dit zouden kunnen. Maar dat ga ik niet vertellen, daar is Peter voor.”

Hélène misschien?

Hélène Hendriks misschien? De nieuwe kijkcijferkoningin van SBS 6? “Zij heeft het zeker goed gedaan, de kijkcijfers waren goed. Maar ik denk dat ze een totaal ander programma maakt dan Eva. Die twee zijn niet te vergelijken.”

Het is nu tien jaar geleden dat RTL Late Night begon en daarna vijf jaar lang op de buis was. “We zijn nu weer vijf jaar later en begin ik weer opnieuw! Dat vind ik bijzonder.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen