Henk Krol live op televisie afgekat: ‘Je gaat naar BVNL? Nul zetels!’

Henk Krol is gisterenavond flink afgekat toen hij in de talkshow De Oranjezomer bekendmaakte dat hij de running mate van Wybren van Haga wordt bij de politieke partij BVNL. “Nul zetels!”

Sam Hagens, Wybren van Haga en Henk Krol © SBS 6

De 73-jarige Henk Krol wil terug de Tweede Kamer in: hij wordt de nummer twee op de lijst van BVNL, direct na partijleider Wybren van Haga. De seniore politicus maakte het nieuws gisterenavond bekend in de talkshow De Oranjezomer op SBS 6, maar daar werd er niet bepaald met veel enthousiasme gereageerd.

Henk naar BVNL

Henk is zelf erg enthousiast. “We gaan het dadelijk hebben over de pensioenen. Ik vind dat de ouderen hun stem verloren hebben in Den Haag en dat ze die weer terug moeten krijgen. Daar heb ik altijd voor geknokt acht jaar lang en dat wil ik graag doen met mensen die ik volledig vertrouw.”

Hij vervolgt: “Ik ken nog twee mensen die dat ook doen en dat zijn Hans Smolders en Wybren van Haga. Die staan nu op anderhalve zetel, maar nu wij gaan knokken voor de ouderen weet ik zeker: die partij gaat heel snel groeien, Belang Van Nederland, BVNL.”

‘Nul zetels!’

Politiek verslaggever Sam Hagens zit aan tafel en roept: “Maar die staan op nul zetels!”

Het leidt tot hilariteit in de studio. Henk werpt tegen: “Vanaf vandaag niet meer!”

Sam: “Je weet het echt zeker, Henk?””

Jack van Gelder: “Hij wil ook niet in de Kamer! Hahaha.”

Henk: “Je weet in het leven heel weinig zeker, alleen dat je belasting moet betalen en dat je dood gaat, maar ik kan je voorspellen: ouderen zitten zó in de verdrukking. (…) Ik kan niet aan de zijkant blijven zitten, ik heb ervoor geknokt, ik ga er weer voor knokken.”

Frisse wind

Sam: “Maar Henk, je weet dat Hans Smolders zijn vertrek net heeft aangekondigd, hè?”

Henk: “Ja.”

Sam: “Oké, omdat je net zegt: ‘Ik ga me ook aansluiten bij Hans.’”

Henk: “In de tijd dat ik in de Kamer zat, hebben we alle pensioenonderwerpen altijd samen besloten en ik ben ervan overtuigd: die partij zegt het niet alleen, maar die gaat er ook voor knokken.”

Sam: “Er komt een frisse wind die zometeen door Den Haag waait en dan kom jij terug, Henk.”

Vertrouwd gezicht

Henk vindt dat juist een voordeel. “Ben je blij? Nog een páár vertrouwde gezichten! Ik ben blij dat er heel veel jongeren geïnteresseerd zijn in de politiek, maar dat álle ervaring verdwijnt… Je hebt vier jaar nodig om er een beetje in te komen, dan heb je nog eens vier jaar nodig om alle trucjes onder de knie te krijgen en pas na acht jaar kom je erachter hoe het echt werkt.”

Sam tegen presentatrice Hélène Hendriks: “We zagen hem niet aankomen, omdat hij van tevoren zei dat hij vanwege de peilingen sowieso wel in de Kamer komt…”

Henk: “Luister, we staan op anderhalve zetel en nu dit bekend is…”

Sam: “Hier! I&O Research!”

Henk: “Als die volgende week hoger staat…”

Hélène: “Dan kom je weer terug!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wybren van Haga op 1, Henk Krol op 2. Komt deze partij überhaupt de Tweede Kamer in?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen