Jan Slagter basht Henk Krol aan talkshowtafel: ‘Een beetje zielig’

Jan Slagter is echt helemaal klaar met Henk Krol en zijn politieke ambities. Het is ongelooflijk dat hij nu wéér een gooi doet naar een Kamerzetel, vindt de MAX-baas. “Het is een beetje zielig.”

Henk Krol en Jan Slagter © SBS 6

Omroep MAX-baas Jan Slagter (69) riep zijn generatiegenoot Henk Krol (73) drie jaar geleden al op om met pensioen te gaan, maar daar heeft de politicus overduidelijk geen behoefte aan. Hij maakte eergisteren in De Oranjezomer bekend dat hij zich aansluit bij BVNL en gisterenavond werd hij in diezelfde talkshow afgezeken door Jan.

‘Beetje zielig’

Jan is echt volkomen Henk Krol-moe. “Henk Krol die zegt dat hij nu graag naar een partij wil waar het rustig is… Maar overal waar Henk kwam breekt de pleuris uit! Ik vind de partij ook echt niet bij hem passen. Ik vind het een beetje zielig eigenlijk eerlijk gezegd, dat je nu weer voor de vierde keer moet zeggen: ‘Ik ga het nóg een keer proberen.’”

Het stoort de omroepbobo mateloos. “Dat je dan met het stokpaardje ‘de ouderen’ weer probeert om zeteltjes… Ik ben het met Jack (van Gelder, red.) eens dat er een goede ouderenpartij moet komen die opkomt voor de belangen van de ouderen, maar of dat nou deze partij is betwijfel ik zeer sterk en of Henk Krol daarvoor de aangewezen persoon is…”

Eenmansfractie

Henk ging bij 50Plus ook al weg met ruzie. Jan: “We hadden nog 50Plus in de Kamer met Liane den Haan geloof ik, een eenmansfractie. En dat is nog nooit gebeurd in de politiek: een eenmansfractie die zichzelf afsplitste. Dat deed zij! Hoe kan dat?! Dan ben je echt heel goed hoor. Ik vind het echt een drama.”

Hij vervolgt: “Als er een goede partij zou komen, dan kunnen ouderen heel veel betekenen in de Tweede Kamer. Elke twee minuten komt er in Nederland een 50-plusser bij. Als je dat beseft… Die groep wordt steeds groter en groter en ouderen zijn vaak toch… Die laten het allemaal maar gebeuren.”

Autoverkoper

Mede-tafelgast Sander de Kramer haalt ook hard uit naar Henk. “Het is een beetje een autoverkoper die een auto zonder motor aan zijn eigen moeder verkoopt. Die man heeft met vier partijen gesproken! Nu gaat hij weer voor deze. Die is toch niet meer serieus te nemen die man?”

Jan: “Dat zal de kiezer moeten bepalen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen