Henk Krol haalt uit naar dochter Linda de Mol: ‘Heel onverstandig’

Henk Krol, bekend als hoppende politicus, haalt stevig uit naar de dochter van Linda de Mol. Hij vindt dat Noa Vahle opeens véél te veel leunt op haar bekende moeder. “Onverstandig.”

Noa Vahle en Henk Krol © NPO

Het is een gigantische pr-blunder van Noa Vahle: ze begon eind vorig jaar – juist toen de kruiwagenkritiek op haar een beetje was gaan liggen – met een heel rare Miss Nepotisme-achtige act. Ze is zich opeens heel erg overdreven aan het profileren als de dochter van Linda de Mol, terwijl je daar als nepobaby juist een beetje van weg zou moeten blijven.

Op eigen benen

Het ligt tegenwoordig gevoeliger dan ooit: rijke kinderen die alleen maar vanwege hun bekende vader of moeder allerlei bevoorrechte posities in handen krijgen, in Noa’s geval binnen het bedrijf van oom John de Mol. Er is natuurlijk niets eerlijks aan dat zij zonder enige ervaring opeens sportverslaggever is geworden, maar ze doet het in elk geval aardig.

Wat dus héél onverstandig is, is dat Noa opeens het boegbeeld is geworden van het goede doel van mama Linda, dat ze een interview geeft aan het blad van mama Linda en dat ze op oudejaarsavond optreedt in de show van mama Linda. Wat wil Noa nou? Dat mensen haar als een nepobaby blijven zien? Of wil ze gewoon op eigen benen gaan staan?

Henk kritisch

Henk Krol is kritisch als hij door Story naar zijn mening over Noa wordt gevraagd. Het tijdschrift vraagt hem: “Johan Derksen bekritiseerde onlangs Noa Vahle. Hij zei: ‘Dan krijg je dat kleffe De Mol-gedoe weer, van die helpen elkaar.’ Zet Noa zich te veel neer als de dochter van Linda de Mol?”

Daarop antwoordt Henk als onderdeel van Story’s prominentenpanel: “Ja. Ik had bewondering voor haar. Trots zijn op je moeder is terecht, maar het op deze manier profileren is onverstandig.”

Kruiwagen

Ronnie Tober, ook onderdeel van dat panel, is wél pro-Noa. Hij zegt: “Nee. Net als bij veel andere bekende families heeft zij een kruiwagen gehad en daarna heeft ze zichzelf heel goed bewezen.”

En Saskia en Serge laten, in koor, weten: “Nee. Ze heeft vermoedelijk meer last van Linda’s bekendheid dan dat ze er profijt van heeft. Ze heeft echt veel talent.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie steunt u in deze discussie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen