Henk Krol: ‘Goed moment voor tv-interview Matthijs van Nieuwkerk’

Henk Krol vindt dat het moment is aangebroken voor Matthijs van Nieuwkerk om een tv-interview te geven over de misstanden bij De Wereld Draait Door. “Nu zou wel een goed moment zijn.”

Henk Krol en Matthijs van Nieuwkerk © RTL

Waar Tom Egbers onlangs vrijwel meteen aan tafel zat bij Khalid & Sophie om te praten over de beschuldigingen aan zijn adres, verstopt Matthijs van Nieuwkerk zich nu al maanden buiten het zicht van de camera. De presentator lijkt de resultaten af te wachten naar het onderzoek over de misstanden bij De Wereld Draait Door.

Goed moment

Al die onderzoeken duren ongelooflijk lang. Moet Matthijs wel zo lang blijven wachten, of is het toch tijd dat hij een interview geeft? De Story vraagt het deze week aan zijn prominentenpanel.

Henk Krol is een van die prominenten. De oud-politicus vindt dat Matthijs wat van zich moet laten horen. Het is volgens hem wel héél lang geleden dat we de presentator hebben gezien. “Ja. Als je zo’n publiek figuur bent, moet je de camera’s niet schuwen. Het hoeft niet meteen, maar nu zou wel een goed moment zijn.”

Nooit wegduiken

Volgens Bobbi Eden, actrice in ondeugende actiefilms, is dat dus helemaal geen goed idee. Ze denkt dat Matthijs weinig te winnen heeft bij zo’n televisie-interview. “Nee. Je kunt het nauwelijks goed doen. Hoewel het misschien fijn is om zijn kant van het verhaal te vertellen, lijkt het mij onverstandig.”

Tv-schoonmaker Rob Geus is het daarmee eens. “Je kunt beter even op de blaren zitten. Op dit moment kan hij toch niets goed doen.”

‘Het rijmt niet’

Het kan voor Matthijs een uitweg zijn om tijdens een tv-interview psychische klachten de schuld te geven. “Ik zat te denken aan het verhaal dat Matthijs niet over snelwegen durft te rijden, dus er zijn in elk geval trekjes dat hij in elk geval een heel klein beetje een patiëntje is”, zei Rob Goossens onlangs in De BLVD Podcast.

Hij vervolgde: “Misschien is zijn gedrag op de werkvloer daar ook wel onderdeel van.”

Buiten kijf

Mensen die Matthijs afschrijven als een gestoord iemand zitten er volgens collega Luuk Ikink naast. “Zo’n René van der Gijp die zegt: ‘Dat is een gek’, dat is natuurlijk niet zo. Hij kan natuurlijk ook foute en goede dingen hebben gedaan.”

Luuk hoopt dat we Matthijs uiteindelijk wel weer terugzien op televisie. “Het is ook gewoon een ontzettend goede presentator. Dat staat buiten kijf.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de tijd aangebroken voor een tv-interview met Matthijs van Nieuwkerk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen