Paul de Leeuws naam valt ook: ‘Maakt hij de overstap naar SBS 6?’

De naam van Paul de Leeuw valt ook in de geruchten over de nieuwe Frans Klein-wind die er gaat waaien bij SBS 6. De heren zijn goed met elkaar bevriend en ze kunnen elkaar helpen.

Paul de Leeuw © NPO

Frans Klein, die het opperhoofd van de NPO was totdat hij vanwege het DWDD-schandaal op non-actief ging, wordt dé nieuwe grote televisiebaas van Talpa. Hij gaat dus ook bepalen wat er straks wordt uitgezonden op SBS 6 en welke sterren mogen blijven, welke sterren mogen komen en welke sterren naar de uitgang gaan.

Paul de Leeuw ook?

Met name de naam van Matthijs van Nieuwkerk valt vaak als het gaat over mogelijke NPO-sterren die Frans volgen naar SBS 6, aangezien de twee toch een soort lotgenoten zijn. Ook Matthijs is op non-actief gezet vanwege het DWDD-schandaal. Is ook zijn geduld op? Ziet hij zo’n lucratief avontuur bij John de Mol ook wel zitten na een jaar niks doen?

Een naam die nu ook valt, is die van Frans boezemvriend Paul de Leeuw. “Misschien komt in zijn slipstream Van Nieuwkerk wel mee en Paul de Leeuw. Het kan nog een hele uittocht worden zo”, zegt Vrij Nederland-hoofdredacteur Ward Wijndelts op NPO Radio 1.

Ranking the Stars

Mediapark-influencer Tina Nijkamp sluit het ook niet uit. “Afgelopen november was er even sprake van een terugkeer van Ranking the Stars bij de NPO. Paul de Leeuw had dat samen met Frans Klein besproken en besloten. Nog geen week na het uitbreken van het DWDD-schandaal bleek dat dat nog niet was overlegd met BNNVARA.”

Frans gunde het zijn goede vriend Paul wel, maar BNNVARA wilde helemaal niet meer. “Want paste niet bij huidige tijdgeest. Dus de vraag is niet of maar WANNEER we Ranking the Stars op SBS 6 zien met de 61-jarige Paul de Leeuw als (freelance)presentator”, stelt ze op haar analysekanaal.

Twijfelachtig

Ward, de meneer van Vrij Nederland, vindt het overigens wel heel twijfelachtig dat Frans nu de SBS-bobo gaat uithangen. “Toen het gerucht mij voor het eerst ter ore kwam, dacht ik wel: goh, je zal bij Talpa werken en dan heb je inderdaad The Voice gehad en vervolgens komt er iemand die eigenlijk toch wel…”

Hij vervolgt: “Als er de laatste tijd één ding over zijn competenties duidelijk is geworden, naast dat hij heel goede programma’s heeft gemaakt, is dat hij niet zo’n goed luisterend oor heeft voor mensen die misstanden op dat gebied aankaarten.”

Tragisch

Het is opvallend dat Talpa, ondanks alle imagoproblemen waar ze al mee worstelen, voor zo iemand kiest, vindt Ward. “Ik zou zelf als ik HR-functionaris bij Talpa was iets meer in dat profiel hebben gezocht naar iemand die wat empathischer is. We hebben toch een nieuwe stijl van leiderschap?”

Hij besluit: “Ik vond het in die zin een beetje tragisch, maar ja, goed, het staat hem natuurlijk vrij om een andere baan te pakken en als Talpa hem wil, waarom niet?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Matthijs van Nieuwkerk en SBS 6 zijn volgens velen een mismatch. Ziet u Paul de Leeuw daar wél voor zich?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen